Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum content met punt bij WHC

Berkum heeft in de spannende topper van de 1e Klasse D met 1-1 gelijk gespeeld bij WHC en mocht, gezien de kansen, niet mopperen met dat resultaat. Ook de thuisclub kon met een remise leven omdat WHC in blessuretijd door het oog van de naald kroop.

“WHC heeft prima en met veel inzet gespeeld. Als je de kansenverhouding ziet mogen we blij zijn met een punt, maar we hebben het ons zelf vandaag gewoon te moeilijk gemaakt,” stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra na afloop vast.

Op de lat

Berkum was al snel dicht bij de openingstreffer toen Chris van der Meulen voor het Wezeper doel opdook maar op doelman Jasper Kuiper stuitte. Nauwelijks vijf minuten later was het bijna raak aan de andere kant. Een inzet van Carlos Lopes Macedo belandde op de lat en uit de rebound schoot Özhan Kardag over. Halverwege de eerste helft namen de bezoekers afstand na een uitstekend vorm gegeven aanval. Via onder meer Mehran Ali Pour Asli en Johnsen Bacuna kwam de bal bij Marc van der Meulen, die vanaf de rand van het strafschopgebied uithaalde en fraai de 0-1 op het scorebord bracht. Even later gilde heel Wezep om een strafschop toen Jonathan van Marle voor de Zwolse goal onderuit ging, maar scheidsrechter Vos ging daar niet in mee. Het fellere WHC drong daarna steeds meer aan en nadat Kardag en Macedo, mede door goed ingrijpen van Berkum-keeper Dominic van Hoof, kansen hadden laten liggen kwam de thuisclub kort voor rust alsnog langszij. Doelman Van Hoof redde in eerste instantie nog knap op een pegel van Macedo, maar uit de daarop volgende corner was de Zwolse sluitpost kansloos op een kopbal van Van Marle: 1-1.

Dominanter

Na de hervatting was WHC nóg wat dominanter. Diverse keren kon er een Wezeper aanvaller alleen op het Berkum-doel af maar steeds stond keeper Van Hoof succes voor de thuisclub in de weg of werd er naast, dan wel over gemikt. Zo was een geweldige kans niet besteed aan invaller Maikel van der Wijk, ging een hard afstandsschot van Dennis Siemelink net naast en werd een fraaie vrije trap van Vincent Oosterkamp al net zo oogstrelend gepareerd door de Zwolse doelman. De kansen voor de bezoekers waren in dat stadium op de vingers van één hand te tellen. In blessuretijd leek Berkum echter alsnog met de winst te gaan strijken, toen Bacuna aan zijn bewaker ontsnapte. Zijn inzet werd door Taco Reijnen van de doellijn gehaald, volgens sommigen zelfs van achter de streep, zodat het in deze attractieve topwedstrijd bij 1-1 bleef.

Omdat ook concurrent DUNO gelijk speelde blijft Berkum koploper in 1D, op korte afstand gevolgd door WHC, DUNO en Bennekom. Over een week volgt voor de Zwollenaren het thuisduel tegen FC Zutphen, dat vandaag op eigen terrein met 0-1 verloor van Vroomshoopse Boys.

WHC-Berkum 1-1 (1-1)

Scheidsrechter: Martijn Vos
Doelpunten: 23. Marc van der Meulen (0-1), 41. Jonathan van Marle (1-1)
Gele kaarten: Jeroen van Brummen, Jason Huisman, Thom Kooke (Berkum), Jelle Post, Carlos Lopes Macedo, Jasper van der Stouw (WHC)
Rode kaart: Kevin Siemelink (WHC, 2 x geel)

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dennis Horstman, Jasper Bremmer, Jorben Nieuwenhuis, Jeroen van Brummen (79. Ricardo Kuijer), Jason Huisman, Mehran Ali Pour Asli (79. Thom Kooke), Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, Youp Kok (63. Jordi Lemmens)
Opstelling WHC: Jasper Kuiper, Kevin Siemelink, Taco Reijnen, Vincent Oosterkamp, Jasper van der Stouw, Robert Schonewille, Özhan Kardag (62. Maikel van der Wijk), Jonathan van Marle, Carlos Lopes Macedo (87. Mitchel Dijkhof), Patrick Fijn, Jelle Post

Gerelateerde artikelen

Back to top button