Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Be Quick laat het afweten tegen stadgenoot WVF

Zwolle – De wedstrijd van vorige week tegen ZAC gaf hoop. De wedstrijd van deze week werd een sof. Be Quick schoot flink tekort tegen de mannen uit Westenholte en ging met 0-4 van de mat.

Diverse spelers zijn deze week tijdens de training uitgestapt met als meest in het oog springend Frank Oosterhof. Zijn seizoen lijkt voorbij. De lijst van geblesseerden is daarmee aangegroeid tot acht. Daarmee is het goede gevoel van vorige week ver weg. Niettemin oogt de instelling van Be Quick te soft. Het mes tussen de tanden: dat zagen de toeschouwers vanmiddag niet bij de thuisclub.

Als WVF-Spielmacher Marc van der Vegte in de 9e minuut een steekbal aflevert richting Brend Mellema ontsnapt Be Quick nog. Dat gebeurt nog eens met een schot van Hessel Berends, maar in de 17e minuut moeten we de 0-1 noteren voor WVF. Een hoekschop wordt ongehinderd binnengekopt door Martijn Ruisch en daarmee staan de bezoekers terecht voor.

In de 25e minuut valt een bal achter de defensie van Be Quick en Hessel Berends schiet die nu goed binnen: 0-2. Berends schiet ook in de 40e minuut een niet al te makkelijke bal binnen en daarmee komen de bezoekers op 0-3. Vlak voor de pauze voorkomt Wibo van Dijk dat Michel Koning het volgende doelpunt voor WVF maakt.

Be Quick veert na de pauze op en staat het een tijdje op de helft van WVF te voetballen. Na een uur leidt dat tot twee gevaarlijke momenten. Sander Aarten kan een voorzet van Emiel Brinkhuis net niet binnenwerken. Een minuut later wordt een inzet door WVF van de lijn gehaald waarna Laser Arslan in de rebound niet thuis geeft.

Als Wibo van Dijk Marc van de Vegte onderuit haalt is het Niek Mulder die de strafschop binnen schiet 0-4. De wedstrijd is dan voorbij. Bij de wissels van Be Quick is ook Jeffrey van der Vlist die zijn eerste speelminuten maakt van het seizoen. Ook in blessuretijd is Be Quick nog een keer dicht bij een doelpunt, maar de eindstand is na de strafschop al bepaald: 0-4. Een pijnlijke nederlaag. Trainer Westerhuis heeft dit seizoen met de Wet van Murphy te maken en zal de mannen in het rood zwart weer moeten oppompen voor de wedstrijd tegen OZC.

Opstelling Be Quick ‘28: Wibo van Dijk, Eric van Beek, Floris Blom, Rob Huisman (70. Kevin Zomerdijk), Kevin Westerbeek (70. Jeffrey van der Vlist), Laser Arslan, Emiel Brinkhuis, Yordi Veldman, Sertaç Yilmaz (76. Maarten Veldhuizen), Roan Admiraal, Sander Aarten.
Opstelling WVF: Mike te Wiele, Robbert Jan Stals, Ramon Heukels, Kristian Bril, Romano Luhukay, Niek Mulder, Marc van der Vegte, Hessel Berends, Martijn Rijsch, Brend Mellema, Michel Koning.