Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum completeert de selectie

Zwolle- Voetbalvereniging Berkum heeft nog vijf spelers toegevoegd aan de eerste selectie voor het komende jaar en daarmee is het ‘vlaggenschip’ van de Zwolse hoofdklasser voor het seizoen 2019-2020 nu volledig bemand.

Jordi Lemmens verruilt na de zomerstop hoofdklasser Staphorst voor Berkum, waar de 34-jarige verdediger dus na een uitstapje van één seizoen weer terugkeert. Lemmens kwam eerder vier jaar uit voor Berkum en maakte in die tijd de nodige sportieve successen mee. Verder komt Lex Heimerikx (23) over van het gepromoveerde ZAC, dat komend seizoen uitkomt in de 2e klasse. Heimerikx is een linksbenige, aanvallende middenvelder die over een flink scorend vermogen beschikt, getuige de 15 doelpunten die hij het afgelopen jaar voor ZAC maakte. Verder maakt de 19-jarige doelman Sil Fiddani de overstap van hoofdklasser CSV Apeldoorn, waar hij dit seizoen reservekeeper was. Vóór die tijd keepte hij bij Voorwaarts Twello, in het talententeam van Go Ahead Eagles en in de jeugd van Vitesse.

Berkum is blij dat er ook weer twee talenten uit eigen huis doorgroeien naar de hoofdselectie. Middenvelder Jens Borger (22) ‘snuffelde’ met een aantal invalbeurten al eerder aan een plek bij het eerste elftal maar was daarna lange tijd niet inzetbaar in verband met een verblijf in het buitenland. Na zijn terugkeer sloot Borger weer aan bij Berkum 2 en nu stroomt hij door naar de eerste selectie van de Zwollenaren. Verder sluit ook het 19-jarige talent Kelvin Groothand aan bij de hoofdselectie. Groothand, een linksbenige middenvelder, kwam eerder uit voor de jeugd van PEC Zwolle en Berkum en voetbalde het afgelopen seizoen in Spanje waar hij uitkwam voor Club Deportivo Estepona.

Eerder werd al bekend dat centrumspits Jonathan van Marle (28), de afgelopen zes seizoenen actief voor WHC, komend seizoen voor Berkum zal spelen. Van de huidige Berkumselectie hebben 16 spelers toegezegd te blijven.

Gerelateerde artikelen

Back to top button