KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum blijft steken op 1-1 tegen AZSV

Zwolle – Berkum is op eigen terrein niet verder gekomen dan een 1-1 remise tegen AZSV, terwijl de Zwollenaren meer dan een uur met een man meer in het veld stonden. Berkum startte prima maar strandde vooral na rust op de ijzersterke Aaltense defensie.

“We begonnen heel goed, maar als je tegen tien man speelt moet je de overwinning pakken, dus mogen we niet tevreden zijn,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. Coach Dave de Jong AZSV was, gezien het spelbeeld en de rode kaart voor zijn ploeg, niet ontevreden. “We konden terugvallen op onze ijzersterke mentaliteit. We hielden het compact, Berkum had wel veel de bal maar kon niet veel meer creëren.”

Doellijn

Berkum kwam uitstekend uit de startblokken en zag al snel dat Jonathan Goosen een inzet van Björn Bakker van de Aaltense doellijn moest halen. Even later ontsnapte Goosen aan een boeking toen hij Martijn Brakke vasthield. De gele kaart was al getrokken maar werd vervolgens geannuleerd op advies van de grensrechter. AZSV liet zien terug te kunnen bijten toen Chris Verheul in scoringspositie kwam, maar zijn venijnige schot werd knap onschadelijk gemaakt door Berkum-keeper Huib Veurink.

In de 25e minuut moest de thuisclub echter toch capituleren. Na een afgeslagen AZSV-aanval kwam Ferran Mombarg in balbezit. Hij haalde van buiten het strafschopgebied uit en zag, met wat geluk, dat de bal van richting werd veranderd en in het Berkum-doel vloog: 0-1. Berkum stelde echter twee minuten later al orde op zaken. De sterk spelende Frank van der Burg zette vanaf links voor en Brakke werkte de 1-1 binnen. Daar volgde een opstootje op, waarbij Goosen zich zodanig vergat dat de AZSV-verdediger met een directe rode kaart de kleedkamer op kon zoeken. Berkum bleef daarna met vaak knappe combinaties dominant, maar kon dat niet verzilveren.

Gesloten gelederen

Na de hervatting was er, ondanks het overtal, van een Zwols overwicht geen sprake meer. AZSV liet zien niet voor niets over één van de minst gepasseerde defensies van deze competitie te beschikken en hield ook met 10 man de gelederen gesloten. Berkum kreeg kansen via Lars van Gerner, Marc van der Meulen en Ivar Nijboer, maar die inzetten gingen naast of werden onschadelijk gemaakt door AZSV-keeper Jasper te Kolste. Aan de andere kant moest ook doelman Veurink nog een paar keer aan de bak en kopte aanvoerder Marc van der Meulen een inzet van Rik van der Eerden voor de Zwolse doellijn weg.

Zo bleef het, ondanks goed spel van Zwolse kant, bij 1-1 en bleef Berkum op de 12e plaats staan in de 4e Divisie B. De ploeg van trainer Hoekstra zal volgende week bij Buitenpost de winst moeten pakken om in veiliger vaarwater te komen!

Berkum-AZSV, 21 januari 2023

Eindstand: 1-1 (1-1)
Scheidsrechter: Remon Tulen
Doelpunten: 25. Ferran Mombarg (0-1), 27. Martijn Brakke (1-1)
Gele kaarten: Tom te Veluwe, Bram Rensing (beiden AZSV)
Rode kaart: Jonathan Goosen (AZSV)

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Frank van der Burg, Alex van Hoesel, Marc van der Meulen, Björn Bakker (75. Boaz Rahajaan), Mike van Ekeren, Lars van Gerner, Giorney Rojer (68. Chris van der Meulen), Ivar Nijboer, Martijn Brakke (68. Finn van Kommer)

Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder (12. Michael Vaags), Tom te Veluwe, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Yordi Orriëns, Ferran Momberg, Rik van der Eerden (73. Max Rensink), Siep Rompelaar (73. Joost Rasing), Jonathan Goosen, Chris Verheul (88. Nick van Breugel)

Gerelateerde artikelen

Back to top button