Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleSportVoorpaginaWandelen

Bekijk de nieuwe wandelroutes in Zwolle

Zwolle – In Zwolle is er vanaf nu meer beleving en zijn er nieuwe paden voor wandelliefhebbers.
Routebureau MarketingOost vernieuwt in 2024 de wandelroutes in Zwolle en de regio. Benieuwd naar de nieuwe Zwolse wandelroutes? Die kunt u tijdens een inloopbijeenkomst op 6 november bekijken in wijkboerderij De Eemhoeve. Voor de nieuwe wandelroutes worden alle borden en panelen vervangen.

De vernieuwing van de wandelroutes in Zwolle (en de hele regio) begon al in het voorjaar van 2023. In april konden mensen met interesse voor de routes ideeën en tips voor verbetering geven tijdens inloopbijeenkomsten. Met die tips heeft het routebureau de routes aangepast en die kunt u nu bekijken. “Mensen krijgen nog een keer de kans te laten weten wat ze vinden van de wandelroutes in hun woonomgeving”, zegt Jakob Ponstein, coördinator van het routebureau.

Geeft tips op 6 november

Wie benieuwd is naar de nieuwe routes in Zwolle kan die bekijken op 6 november van 16:00 tot 20:00 uur in Wijkboerderij De Eemhoeve, Eemlaan 25 in Zwolle. Uw tips en reacties zijn ook deze keer welkom. De bedoeling is dat de routes nog dit jaar definitief worden. Van april tot september 2024 worden dan alle borden en panelen die op de routes staan vervangen.

Betere en nieuwe wandelrondjes

In grote lijnen blijft het populaire geheel van wandelroutes hetzelfde. Elke rondwandeling heeft nog steeds vanaf het startpunt dezelfde kleur. “Mensen willen het gemak van het volgen van één kleur, waardoor ze vanzelf weer terugkomen bij het startpunt. In het nieuwe ontwerp hebben we goed bekeken hoe mensen de wandelrondjes beleven. Rondjes over lange asfaltwegen hebben we nu niet meer. Dankzij de bijdrage van inwoners konden we nieuwe, verrassende paden toevoegen. Verder heeft bijna ieder startpunt nu een wandelrondje van een uur en een rondje van twee uur. Zeg maar rondjes van 5 en 10 kilometer. Ook zijn er nieuwe, speciale rondjes voor kinderen of bijvoorbeeld over de geschiedenis. En we hebben de laarzenpaden nu opgenomen in de wandelroutes”, vertelt Ponstein.

De nieuwe routes in Zwolle zijn deel van een regionaal stelsel van wandelroutes. Die zijn aangelegd in opdracht van de gemeenten Zwolle, Kampen, Zwartewaterland, Staphorst en Steenwijkerland. In totaal gaat het om meer dan 1000 kilometer aan wandelpaden.

Meer informatie vindt u op www.routenetwerkennoordwestoverijssel.nl.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button