Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Be Quick vergeet het af te maken

Zwolle – Be Quick heeft zaterdagmiddag de bekerwedstrijd tegen FC Meppel verloren. Na een terechte voorsprong verzuimde de ploeg de kansen te benutten. In het laatste kwart van de wedstrijd was het vooral Meppel dat de klok sloeg en de ploeg uit de Tweede klasse Noord wist de wedstrijd uiteindelijk te winnen: 1-2.

Bij Be Quick ontbraken zaterdagmiddag nog diverse krachten. Sander Aarten is afwezig, net als Jeffrey van der Vlist. Rutger Minkjan zal vanwege een blessure het hele seizoen niet in actie komen.
Voor de rust is er voor Be Quick geen vuiltje aan de lucht. De ploeg is de betere en komt na 26 minuten verdiend op voorsprong. Na een mooie combinatie tussen Kevin Westerbeek en Frank Oosterhof is het Maarten Veldhuizen die de 1-0 binnenschiet. Be Quick vergeet dan de score verder uit te bouwen. Vooral Sertac Yilmaz krijgt in de 39e minuut een levensgrote kans, maar zijn inzet gaat over.

Na de rust gaat Meppel met meer lef spelen en schuift het een mannetje door. Het leidt niet direct tot problemen voor Be Quick. In het eerste kwartier na de rust ontstaan er nog een paar degelijke kansen (Brinkhuis en Yilmaz) , maar de roodzwarte brigade bouwt de voorsprong niet meer verder uit. In de slotfase van het duel gaat Be Quick behoorlijk onderuit en is het FC Meppel dat aan zet is. Keeper Van Dijk grijpt nog goed in bij een actie van Nick Smilde maar tast mis in de 79e minuut bij een hoekschop. Winne Meijer tekent voor de 1-1.
Meijer zal de bal enkele minuten later ook nog op de paal schieten, maar in de 85e minuut komt Be Quick er niet mee weg. Emiel Kwant schiet de bal uit de draai in de linkerhoek: 1-2.

Trainer Wilfred Westerhuis: “Voor de rust speelden we goed, maar hebben we ook veel krachten gegeven. Na de rust ging Meppel veel meer druk door een-op-een te gaan spelen. Onze opbouw raakte daardoor toch verstoord. Na de rust zaten we er ook wel doorheen.”

Na lange dienstverbanden bij WVF en Zwolsche Boys gaat John Beyen nu zijn vierde jaar in als trainer van FC Meppel. Net als vorig jaar hoopt de ploeg in het linker rijtje te eindigen het liefst ook met inpassing van eigen jeugdspelers. Beyen zag ook dat zijn ploeg het moeilijk had in de eerste helft: “De eerste helft was zeker voor Be Quick en na het doelpunt komen we nog een paar keer goed weg. In de rust hebben we wat aanpassingen gedaan en daar kreeg Be Quick het toch wel moeilijk mee. Maar een overwinning hier is echt een opsteker voor ons.”

Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Julian Ruiter (80. Laser Arslan) , Floris Blom, Roan Admiraal, Ties van Wijk, Pim Hermans, Maarten Veldhuizen (62. Yordi Veldman), Frank Oosterhof, Emiel Brinkhuis, Kevin Westerbeek, Sertac Yilmaz (62. Kevin Zomerdijk).

Gerelateerde artikelen

Back to top button