EconomieKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

BankGiro Loterij verlengt steun aan Fundatie

Zwolle – Museum de Fundatie kan ook de komende 5 jaar rekenen op de steun van de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. Sinds 2008 ontving Museum de Fundatie ruim 2 miljoen euro van de loterij, waarmee het museum belangrijke kunstaankopen deed. Ook de iconische uitbreiding van het museum met de Wolk in 2013 is mede mogelijk gemaakt dankzij de BankGiro Loterij.

De eerste aanwinst was Devant la maison au toit jaune van Marc Chagall in 2009. Een jaar later kocht de Fundatie Jan Fabre’s Tafel voor Ridders van de Wanhoop (VERZET) aan. Van de Nederlandse modernist Jan Sluijters verwierf het museum met steun van de cultuurloterij de serie Oorlogsprenten 1915-1919. De collectie is verder verrijkt met zeven werken van Jan Cremer, waaronder het belangrijke werk La Guerre Japonaise uit 1960. In 2016 is Gewitterfront van Neo Rauch aangekocht, mede met steun van de BankGiro Loterij. Met dit schilderij als uitgangspunt is vanaf 21 januari 2018 een grote overzichtstentoonstelling van Neo Rauch in de Fundatie te zien.

De samenwerking tussen het museum en de loterij is afgelopen maanden geëvalueerd. De positieve aanbeveling voor voortzetting van de relatie is door de Raad van Commissarissen van de BankGiro Loterij overgenomen. In de periode 2018 tot en met 2022 kan de Fundatie daarom een jaarlijkse bijdrage tegemoet zien voor nieuwe aankopen en het toegankelijk maken van de collectie.

Michiel Verboven, managing director van de BankGiro Loterij: “Museum de Fundatie en de loterij zijn al bijna tien jaar succesvol partners van elkaar. Het museum weet sinds de uitbreiding meer en meer bezoekers aan zich te binden. De weloverwogen en uitgekiende diversiteit aan tentoonstellingen spreken een groot publiek aan. Als loterij dragen we de komende vijf jaar graag bij aan deze succesformule!”

Ralph Keuning, directeur van Museum de Fundatie: “Dankzij de BankGiro Loterij heeft Museum de Fundatie de afgelopen tien jaar geweldige kunst kunnen verwerven en die mooi kunnen presenteren aan heel veel mensen. Wij zijn de BankGiro Loterij en haar deelnemers daarvoor enorm dankbaar. Ook kijken we met plezier terug op de regelmatige bezoeken van deelnemers van de Bankgiro Loterij aan ons museum. We verheugen ons op de voorzetting van dit fantastisch partnerschap!”

Gerelateerde artikelen

Back to top button