Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Augustus / september 2022 meest dramatisch voor reizigers Station Zwolle

Uitval en vertragingen

Zwolle – In 2022 hadden treinreizigers in Zwolle meer dan ooit last van uitgevallen treinen en vertragingen. Dat meldt spoorbeheerder ProRail. Uit de eerste cijfers van afgelopen jaar blijkt dat in 2022 gemiddeld 3,8 procent van de treinen die op station Zwolle reden zijn uitgevallen. De meest dramatische maanden waren augustus en september. Toen vielen maar liefst 8,6 % (augustus) en 13,3 % (september) van de treinen uit met bestemming station Zwolle.

Uitval op Zwolle – Groningen – Leeuwarden – Enschede

De NS treinen vanuit Den Haag Centraal via Zwolle naar Leeuwarden en Groningen vielen het vaakste uit (12,4 %). Gevolgd door de trein van Enschede naar Zwolle (Keolis). Het meest betrouwbare treinen het afgelopen jaar waren de Arriva Vechtdallijnen van Zwolle naar Emmen (1,2% uitval) en het Keolis Kamperlijntje die in 2,4 % van de ritten niet reed.

Vertragingen

Als we kijken naar vertragingen dan zien we voor Zwolle dat vanaf augustus de dienstregeling minder betrouwbaar wordt met een grote uitschieter in september. In die maand komt slechts 85,5% van de treinen aan met een vertraging van minder dan 5 minuten.

Personeelstekort

Het openbaar vervoer staat al langere tijd onder druk door een ernstig tekort aan personeel. Hierdoor is de dienstregeling ook flink versoberd. De uitval had ook te maken met de landelijke staking op 30 augustus, een landelijke storing bij de NS op 3 april en de storm Eunice op 17 februari van het afgelopen jaar.

Uitval treinen NS en regionaal (Arriva en Keolis)  station Zwolle

Het percentage treinaankomsten dat niet is gerealiseerd

Uitval treinen station Zwolle

Reizigerspunctualiteit NS 5 minuten station Zwolle

Percentage van de reizen dat met minder dan 5 minuten vertraging is verlopen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reizigerspunctualiteit NS 15 minuten station Zwolle

Percentage van de reizen dat met minder dan 15 minuten vertraging is verlopen.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button