Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Audiovoorstelling laat Zwolle kennis maken met de Indische en Molukse geschiedenis

Zwolle – Theater de Makkers heeft een audiovoorstelling genaamd TEMPO DOELOE ontwikkeld. Zwollenaren kunnen op 3 of 4 mei bij Zwolse theaters in de vorm van een vegetarisch verrassingspakket de verhalen van Indische en Molukse Zwollenaren uit de Tweede Wereldoorlog meemaken.

Jongeren uit Zwolle en ouderen van Indische en Molukse afkomst hebben een voorstelling gemaakt op basis van de herinneringen uit de Tweede Wereldoorlog. De voorstelling wordt afgegeven in de vorm van een verrassingspakket en met een audio.  De voorstelling is af te halen op 3 en 4 mei bij Zwolse theaters. De audiovoorstelling is vanaf dinsdag 4 mei 20.30 uur tot woensdag 5 mei tot 21.00 uur te luisteren op een zelfgekozen moment. Kaarten zijn te reserveren via Zwolse Theaters.

Jongerenproject

Het project is onderdeel van Theater Na de Dam. Jongeren verdiepen zich samen met theatermakers in de geschiedenis van diverse steden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De jongeren spreken ouderen uit de steden over hun herinneringen uit die tijd en reflecteren op de geschiedenis en herdenking daarvan. Op 4 mei worden er op achtendertig locaties in Nederland kunstuitingen gemaakt.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button