KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Pien Hindriksen en Evi Maatman tekenen contract PEC vrouwen

Zwolle – Pien Hindriksen en Evi Maatman hebben hun eerste profcontract getekend. Daarmee heeft PEC Zwolle Vrouwen andermaal twee jonge, zelf opgeleide talenten aan zich weten te binden. Het tweetal heeft een contract getekend voor één jaar.

Pien Hindriksen

Hindriksen (20) maakte in het najaar van 2018 haar debuut in de hoofdmacht op bezoek bij Ajax Vrouwen. Twee maanden later sloeg echter het noodlot toe, toen Hindriksen haar voorste kruisband afscheurde. Na bijna een jaar revalideren kwam de volgende tegenslag, de aanvalster brak een middenvoetsbeentje. Begin van dit jaar keerde Hindriksen weer terug op het veld en nu volgt de beloning in de vorm van een contract. Hindriksen: ,,Ik heb de afgelopen jaren veel teleurstellingen gekend, maar heb die stuk voor stuk overwonnen. Hard werken en blijven geloven in jezelf, dat is wat ik gedaan heb. Dat ik nu mijn eerste contract bij PEC Zwolle Vrouwen heb mogen tekenen, maakt dat er nu definitief een streep onder die moeilijke periode is komen te staan.”

Evi Maatman

Maatman (18) zette ook haar krabbel onder haar eerste profcontract. De speelster schurkte al lange tijd tegen haar debuut in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen aan. Afgelopen vrijdag was het moment dan eindelijk daar in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen Vrouwen. Dat smaakt naar meer voor de aanvalster die met voetballen begon bij SV Heeten en ook een verleden heeft bij Rohda Raalte. Daarnaast doorliep Maatman verschillende jeugdteams van Oranje. ,,Mijn debuut maken in de Eredivisie is toch iets waar ik lang naar heb uitgekeken. Ik ben vastberaden om mij de komende tijd verder door te ontwikkelen om zo tot meer speelminuten te komen”, aldus Maatman.

Hard werken

Voor technisch manager Sebastiaan Borgardijn is de contractondertekening van Hindriksen en Maatman een logisch gevolg van jarenlang hard werken. ,,Ik ken Pien en Evi natuurlijk al een aantal jaar, toen ze voor het eerst bij de trainingsgroep van het Centre for Sports and Education (CSE) kwamen.”

“Beide speelsters hebben zich vanuit de jeugd sterk doorontwikkeld.” Sebastiaan Borgardijn, technisch manager

 

“Ze zijn nu op een punt gekomen dat ze echt mogen laten zien wat ze in huis hebben. Pien heeft zich ontzettend knap teruggeknokt na haar blessureleed. Ook Evi heeft hard moeten werken om te staan waar ze nu staat. Ik wens hen dit maar natuurlijk vooral komend seizoen heel veel succes bij de eerste selectie.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button