Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Art Langeler nieuwe trainer PEC Zwolle

Zwolle – Met ingang van komend seizoen is Art Langeler de nieuwe hoofdtrainer van PEC Zwolle. De 50-jarige Zwollenaar komt over van de KNVB en tekent voor twee jaar. In Zeist was Langeler eerst bondscoach van Jong Oranje en vanaf 1 mei 2018 directeur voetbalontwikkeling.

Voor Langeler wordt het de tweede keer dat hij hoofdtrainer is in Zwolle. Vanaf januari 2010 tot en met het seizoen 2012-2013 was de oefenmeester ook al eindverantwoordelijke. In zijn eerste volledige jaar liep Langeler met FC Zwolle promotie naar de Eredivisie net mis, maar een jaar later werd het kampioenschap van de Jupiler League alsnog behaald. Het seizoen daarop eindigden de Blauwvingers als elfde in de Eredivisie en wisten ze de halve finale van de KNVB Beker te bereiken.

Langeler: ,,Het voelt heel erg goed om acht jaar na dato weer als hoofdtrainer terug te keren bij PEC Zwolle. Sinds mijn vertrek is er veel veranderd in positieve zin. De club heeft prachtige prijzen gepakt, is doorgegroeid tot een stabiele eredivisionist en ook in de wijde regio is PEC Zwolle stevig verankerd met zowel supporters als sponsoren. Ook ikzelf heb niet stilgezeten de afgelopen jaren en heb leiding mogen geven aan mooie projecten bij goede werkgevers. Het afgelopen jaar heeft corona veel roet in het eten gegooid. Zonder publiek voetballen heeft impact op iedereen; spelers, supporters, sponsoren, de kantoororganisatie, allemaal snakken we naar het moment dat we weer in het MAC3PARK stadion kunnen samenkomen. Ook ik zie daar enorm naar uit en heb bovenal heel veel zin om komende zomer weer van start te gaan bij deze mooie club!”

Technisch manager Mike Willems is zeer content met de aanstelling van Langeler: ,,Met Art weten we wat we in huis halen, namelijk een ervaren en tactisch sterk onderlegde trainer. De afgelopen jaren heeft hij zich bij PSV en later de KNVB verder doorontwikkeld als trainer, maar ook als mens. In zijn eerste periode in Zwolse dienst heeft hij het fundament gebouwd van een elftal waar we jarenlang plezier van hebben gehad. Met enkele jongens uit de huidige selectie heeft hij al eerder gewerkt, voor de andere spelers is hij nieuw en dat zet iedereen op scherp. Ik kijk dan ook uit naar de samenwerking met Art en we gaan samen voor een mooie periode met veel succes.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button