Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

ANWB start fietsinzamelingsactie in Zwolle

Zwolle – Het ANWB Kinderfietsenplan start donderdag in Overijssel met het inzamelen van fietsen die vervolgens worden opgeknapt en cadeau gedaan aan kinderen die zich geen fiets kunnen veroorloven.

Kinderfietsplan

In 2015 zette de ANWB het Kinderfietsplan op. De ANWB haalt de fietsen op en deelt die via haar partners, onder meer het Nationaal Fonds Kinderhulp, uit aan kinderen die een fiets hard nodig hebben. Dankzij deze samenwerking stappen al duizenden kinderen op de fiets. De fietsen zijn voor kinderen vaak de enige manier om van A naar B te komen. Het Kinderfietsenplan wil kinderen die opgroeien in armoede helpen en hun kansen in de maatschappij vergroten door veilige fietsen te doneren. Met een fiets kunnen kinderen naar de school van hun keuze, bij vriendjes op bezoek en meedoen met leeftijdsgenoten.

Inzamelen

De komende maanden kunnen inwoners van Overijssel zelf een inzamelingsactie starten. Hiervoor is een speciale toolkit ontwikkeld te downloaden. Mensen kunnen de fiets ook inleveren aan de Gasthuisdijk 24 in Zwolle.

Download toolkit

Gerelateerde artikelen

Back to top button