Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nooterhof weer 4 dagen per week open dankzij vrijwilligers

Zwolle – Het had wat voeten in de aarde maar sinds zondag is de Nooterhof weer open. Met dank aan de vele vrijwilligers zijn bezoekers vier dagen per week welkom om te spelen en te ontspannen in het park.

Sluiting

Eerder leek het erop dat de Nooterhof moest sluiten toen Landstede stopte met het beheer om zich te gaan richten op onderwijs. “Het bleef lang onduidelijk of en wanneer we open zouden gaan, maar het is gelukt.” Michiel van Harten, coördinator, is blij dat het park weer open is. “Het is fantastisch dat iedereen weer kan genieten van dit mooie park. Er zijn vele mooie parken in Zwolle, maar dat veel mensen hier weer van kunnen genieten is fijn. We moeten nog even opstarten en wat dingen uitzoeken, maar dat de opening met duizend mensen een succes was geeft een goed gevoel.”

Een opvallend gebouw is het Earthship. Dit grotendeels glazen gebouw is gemaakt van afval en gebaseerd op de drie principes van autonomie, duurzame technologie en het recyclen van het materialen. Op het pand zit geen horecavergunning en dus wordt er tegen een klein prijsje ranja, thee en koffie geschonken. “We hoeven er geen winst op te maken. Alles vloeit terug naar het park.”

Foto © Peter Denekamp

Vrijwilligers

Diet, een van de vrijwilligers, schenkt koffie en thee. “Ik kom hier al sinds 1993. Toen was het nog wel anders, maar het is leuk om mensen te zien genieten van het park. En al die kinderen die hier komen spelen terwijl de ouders op het gras zitten. Dat is leuk.”

Op dit moment zijn er genoeg vrijwilligers om het park open te houden op vier dagen maar het is geen ruime bezetting. ” We hebben bijvoorbeeld een hele enthousiaste tuingroep van dertig mensen, maar door het jaar heen vallen er soms mensen uit of zijn verhinderd. Dus wie nog welkom helpen is zeker welkom.” aldus Michiel.

Park Nooterhof is al jaren een geliefde plek voor natuurliefhebbers. Het park bestaat uit meerdere tuinen waaronder een kruidentuin, een vergeten groentetuin, een meerdere grasvelden.Het park is vier dagen geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11:00- 17:00 uur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button