Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieProvinciale Staten 2019Voorpagina

PvdA Overijssel presenteert conceptlijst Provinciale Staten

Zwolle – De PvdA Overijssel heeft vandaag haar lijst van beoogde kandidaten voor de Statenverkiezingen van 20 maart 2019 bekend gemaakt. Beoogd lijsttrekker Annemieke Wissink is “enorm trots” op de lijst van 32 kandidaten, die volgens haar een mix is van “frisse jonge ambitie ondersteund door ervaring”.

Wissink werd vorige week al gelanceerd als kandidaat-lijsttrekker van de sociaaldemocraten. Op de lijst wordt ze gevolgd door Hans Nooter. De Zwollenaar heeft zich de afgelopen periode als Statenlid bewezen met een ijzeren inzet voor het openbaar vervoer. Op nummer drie staat Sander Slots. Hij is de eerste nieuwkomer op de lijst, en momenteel al actief als raadcommissielid voor de PvdA in Dinkelland. “Sander is niet uit het veld te slaan, scherp op de inhoud én op onze idealen,” zegt adviescommissievoorzitter Guus van den Berg. “Een echt talent.”
Peter Hermans uit Deventer is de nummer vier op de lijst van de sociaaldemocraten. Hermans was in de periode 2011-2015 al Statenlid voor de PvdA in Overijssel. “Peter is een bewezen kracht,” zegt Van den Berg, “met een enorme staat van dienst in de provincie én in Deventer.” Jenneke Koehorst maakt de top vijf compleet. De geboren en getogen Twentse is sinds 2014 actief voor de PvdA. “Een ambitieuze vrouw die van wanten weet en haar hart op de juiste plek heeft zitten.”

Puzzel

“Het was een leuke zoektocht en tegelijkertijd best een ingewikkelde puzzel om de lijst samen te stellen,” zegt Van den Berg. “Ik denk dat we met deze top vijf een goede mix hebben van ambitieuze nieuwkomers en beproefd talent, die zich samen sterk kunnen maken voor een socialer en levenskrachtiger Overijssel.”
De top van de lijst wordt op de voet gevold door Mark Paalman (Hellendoorn) en Niels van der Hoorn (Zwolle), twee jonge PvdA’ers die beiden toch al een indrukwekkende staat van dienst hebben binnen en buiten Overijssel. De top tien wordt compleet gemaakt door een drietal veteranen met grote bestuurlijke capaciteiten: Hans Gerritsen, Zafer Aydogdu en Ben Kokkeler. De Zwolse PvdA-partijvoorzitter Nelleke Vedelaar sluit als lijstduwer de kandidatenlijst van de sociaaldemocraten.

“Ik ben erg ingenomen met de lijst die de adviescommissie heeft opgesteld,” zegt regionaal PvdA-voorzitter Koos Dalstra. “De hoeveelheid talent is indrukwekkend. Maar nu is het oordeel aan onze leden.” Die stemmen op drie november over de definitieve samenstelling van de lijst.

Gerelateerde artikelen

Back to top button