Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpaginaZorg & Welzijn

Actie met posters maakt stem bewoners zichtbaar in de wijk Holtenbroek.

Zwolle – Wie door de wijk Holtenbroek fietst, ziet op prullenbakken en elektriciteitskastjes rondom de
Lassuslaan, Bachlaan en Gombertstraat witte posters hangen. Neon gele tape trekt de aandacht van voorbijgangers naar de teksten in zwarte inkt. Zo laten huurders van woningcorporatie Delta Wonen weten wat ze van de huidige renovatie vinden.

Huurders van de woningen in de Chopinstraat, Debussystraat, Griegstraat, Lassuslaan, Mendelsohnstraat en Wanningstraat voelen zich niet gehoord door de woningcorporatie. De posters maken de stem van deze mensen zichtbaar in het straatbeeld. Acht maanden nu probeert men duidelijk te maken dat het renovatieproject achter de tekentafel misschien een goed idee leek, maar dat de bewoners daarbij uit het oog zijn verloren.

Delta Wonen

De teksten liegen er niet om. “ Ik wil mijn huis terug.”, “We zijn het helemaal zat!” of “We zijn moe. Heeeeeel moe.” De corporatie staat voor een enorme klus met een ingrijpende renovatie, maar voor de bewoners draait het om hun huis. Op dinsdag 21 juni wil de bewonerscommissie Collectief Holtenbroek deze verontrustende signalen van huurders aan Delta Wonen bestuurder Evert Leideman overhandigen. De bewoners vinden dat ze
onvoldoende inspraak hebben gehad en teveel overlast. Op twitter geeft de bewonerscommissie alvast een voorschot, met de slogan “Huur betalen, is meebepalen.”

Reactie deltaWonen

Gerelateerde artikelen

Back to top button