Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Academiehuis organiseert taxatiedag voor boeken en bijbels

Zwolle – Zaterdag 3 augustus taxeert taxateur Arie Molendijk oude boeken en bijbels in de Grote Kerk. Publiek kan er ’s middags vanaf één uur tot vier uur terecht om oude lectuur en religieuze geschriften op waarde te laten schatten door Molendijk.

Tijdens de taxatiedag maakt de taxateur een schatting van de veilingwaarde van boeken en bijbels, Niet van de opbrengst bij verkoop in een antiquariaat. De veilingwaarde van een item hangt van veel meer zaken af dan alleen de vraag hoe oud een boek of bijbel is. “Bij de waardebepaling speelt onder andere mee of items gerestaureerd zijn, de omslag en band origineel zijn en of het boekblok afgesneden is of niet,” legt Molendijk uit.

Tijdens de vorige taxatiedag werd een Lindenbergbijbel uit 1702 ontdekt met een geschatte waarde van tienduizend euro. Een bijzonder exemplaar met kaarten van Romeyn de Hooghe, ingekleurd door een beroepskleurder en opgehoogd met bladgoud.

Arie Molendijk heeft jarenlange ervaring met taxeren van boeken en bijbels in binnen- en buitenland. Daardoor kan hij een betrouwbare schatting geven van de veilingwaarde en parels in de boekenkasten van Zwolle vinden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button