Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Abdelkader Benali: Lezing over ‘Een vlucht regenwulpen’

Zondagmiddag 9 november is Abdelkader Benali te gast in de Statenzaal van de Bibliotheek Zwolle. In het kader van de landelijke campagne Nederland Leest geeft Benali, zelf een bewonderaar van het campagneboek, een lezing over Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart.

Een vlucht regenwulpen

Benali, een bewonderaar van het boek Een vlucht regenwulpen, gaat in op de dubbele gevoelens van het losmaken: bevrijding en melancholie. Het zijn gevoelens waar hij, sinds hij zich heeft losgemaakt, mee rondloopt en waarvan hij nooit meer loskomt. Benali geeft aan: “Een vlucht regenwulpen gaat over een jongeman die zich losmaakt van zijn religieuze achtergrond. Dat klinkt herkenbaar. In jezelf losmaken van iets, zit besloten dat je al die tijd vast hebt gezeten. En toch verwijzen al die auteurs met een religieuze achtergrond vaak naar de inspirerende en beslissende invloed, die religie op hun werk heeft gehad.”

Abdelkader Benali

Abdelkader Benali behoort tot de meest productieve en veelzijdige Nederlandse schrijvers. Hij schrijft romans, poëzie, toneel, verhalen, en non-fictie. Hij debuteerde op 21-jarige leeftijd met de roman Bruiloft aan Zee. Voor zijn tweede roman De langverwachte ontving hij de Libris Literatuur Prijs. Hierna volgden nog zeven romans met als meest recente Bad Boy, een indringende beschrijving van de transformatie van een schuchtere jongeman uit een volkswijk tot een van de meest gevreesde en geroemde boksers aller tijden. Benali’s werk is vertaald in vijftien talen. Voor zijn hele oeuvre ontving hij in 2010 de E. du Perronprijs.

De lezing van Abdelkader Benali start zondagmiddag 9 november om 14.00 uur in de Statenzaal van de Bibliotheek Zwolle (Diezerstraat 80). De lezing duurt tot ca. 16.00 uur. Deelname aan de lezing kost 8,50 euro of 7,50 euro (Voordeelmetjebiebpas). Aanmelden is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button