Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

“Aarde om te aarden…” voor Straatboer

Zwolle – Het bekt natuurlijk lekker maar ze zou net zo goed kunnen zeggen “vergroenen om welzijn te verhogen”. Eigenlijk is dát wat  Straatboer doet. Ze maakt zich zorgen om de biodiversiteit, probeert daar haar steentje en plantje aan bij te dragen en vervolgens ziet ze bewoners die met meer trots wonen, daar waar ze altijd al woonden.

Door met hun handen in de aarde te zitten, komen ze tot rust, aarden ze en hebben ze plezier van het directe resultaat van de geplante TweedePlants.

Ze zaait dus eigenlijk welzijn en verbinding…

Nieuwe partner: Univé Buurtfonds

Met trots kan Straatboer zeggen dat het Univé Buurtfonds een nieuwe vaste Straatboer partner is voor de komende drie jaar. Samen gaan ze werken aan meer buurtverbinding in de voornamelijk versteende wijken. Voor hen is groen het middel om een fijnere leefomgeving voor bewoners te realiseren.

Ze laten samen zien waarom vergroening zo verbindend is voor de buurt. Verbinding in kwadraat, verbindende vergroening! Dat laat het nieuwe filmpje samen met Univé Buurtfonds iedereen zien!

Een subsidie om beweging op gang te brengen

“Een succesvol subsidieverhaal”, zo omschreef iemand het laatst. Hoe kan een gemeente samen met woningcorporaties een beweging van vergroening, biodiversiteit & verhoogd welzijn op gang brengen?

Van een proef van 3 tuinen naar een pilot van 10 tuinen tot een telefoontje van woningcorporatie SWZ: “kunnen jullie komend jaar 100 sociale huurwoningen doen?”

Met een significante bijdrage van de Gemeente Zwolle (via Climate Campus) wilden de drie Zwolse woningcorporaties (Woningstichting SWZ, deltaWonen en Stichting Openbaar Belang) er werk van maken. Om de vergroening van de stad op gang te brengen.

En nu? Nu omarmt de eerste woningcorporatie het concept om komend jaar zonder gemeentelijke bijdrage verder aan de slag te gaan!

Opleiding in volle vaart!

De opleiding is in volle vaart! Vorige week een mooie praktische en informatieve dag gehad met maar liefst 11 potentiële Straatboeren, uit 7 steden:

Utrecht, Deventer, Groningen, Hattem, Huizen, Enschede & Kampen.

Komende tijd gaan ze gezamenlijk aan de slag in ieders stad, opzoek naar een enthousiaste woningcorporatie en de gemeente. Om zo nog veel sociale huurders (en bijen, vlinders & vogels) blij te maken!

Kneusjes van planten? Het zijn onze helden!

Voor de ene een kneusje, voor ons een held! Onze TweedePlantshelden, we gunnen en geven ze een tweede kans. We blijven deze helden ontvangen van buurtinitiatieven en organisaties als de Groene Loper of van hoveniers en kwekers!

Maar met name dank namens alle sociale huurders waardoor ze hun tuin afgelopen jaar een Make-over hebben kunnen geven.

Gerelateerde artikelen

Back to top button