KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Aandacht voor mentale gezondheid

Zwolle – Deze week is het de ‘Week van de Mentale Gezondheid’. Het doel van deze week is het taboe te doorbreken door over mentale gezondheid te praten en te leren accepteren dat uitdagingen bij het leven horen. Een belangrijk thema, ook voor de GGD. Daarom wappert deze week bij de GGD hoofdlocatie in Zwolle – net zoals bij veel andere organisaties – de ‘geestelijke gezondheidsvlag’.

Marleen Engelbarts, adviseur publieke gezondheid bij GGD IJsselland: “Gezondheid is meer dan alleen niet ziek zijn. Mentale gezondheid is minstens zo belangrijk als lichamelijk fit zijn. Maar voor veel mensen blijft dit een lastig onderwerp of zelfs een dagelijkse strijd. Erover praten helpt om het taboe te doorbreken.”

Astrid Schulting, directeur publieke gezondheid bij GGD IJsselland: “Als GGD werken we actief aan het bevorderen van de mentale gezondheid van onze inwoners. Mentale gezondheid is één van de onderwerpen in onze Bestuursagenda en is daarmee voor ons én onze 11 gemeenten een belangrijk thema om aan te werken. Dit doen we samen met onze gemeenten en netwerkpartners.”

Marleen: “En ook als partner in regionetwerk Samen Gezond IJssel-Vecht zetten we ons in voor de mentale veerkracht van onze regio. We werken aan bewustwording, informele steun en een betere samenwerking tussen GGZ, huisartsen en het sociaal domein.”

Hoe gaat het met jouw mentale gezondheid

Praat erover! Alleen samen kunnen we echt verschil maken.

Maak een selfie met de vlag en maak kans op een mooie prijs!

Zie je de geestelijke gezondheidsvlag ergens hangen? Maak een foto van jezelf met de vlag. Plaats hem op sociale media met de hashtag #samengezondijsselvecht. De leukste inzendingen maken kans op een mooie prijs!

 

Bron
GGD IJsselland

Gerelateerde artikelen

Back to top button