KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

A Rocha actief bij World Cleanup Day

Zwolle – Op zaterdagochtend 17 september gaat A Rocha langs de oevers van de IJssel op twee plekken in Zwolle controleren hoe schoon het is en zwerfvuil verzamelen. Iedereen is van harte welkom om mee te doen.

Zaterdag 17 september is het World Cleanup Day, een wereldwijde dag om mensen te bepalen bij het probleem van zwerafval. Iedereen kan die dag zelf aan de slag.

In Zwolle kan dat onder meer op twee bijzondere plekken: gebieden die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek. Het gaat om de natuurreservaten van Staatsbosbeheer langs de IJssel in Harculo en bij Windesheim.

Zwerfvuil zoeken

A Rocha gaat met een groep vrijwilligers langs de oevers op zoek naar zwerfvuil.
Schone IJsseloevers draagt bij aan het ideaal van een drinkbare rivier en dat is wat we heel graag willen in de toekomst. Dat de IJssel zo schoon is dat je eruit kunt drinken.

Zin om mee te doen? We gaan aan de slag op zaterdagochtend 17 september tussen 9.00 en 11.30 uur. Als je je aanmeld via zwolle@arocha.org krijg je een bericht over de plek waar we verzamelen. Deze activiteit is ook voor kinderen geschikt.

Ze zoekt versterking!

De vrijwilligersgroep van A Rocha Zwolle zoekt versterking voor het houden van uiteenlopende groene activiteiten voor inwoners van Zwolle.
Wie zin heeft om mee te doen, kan vrijblijvend informeren of het bij hem of haar past door een mail te sturen: zwolle@arocha.nl

 

A Rocha is een christelijke beweging die zich inzet voor natuurbescherming. Ze werkt wereldwijd aan lokale projecten. A Rocha Zwolle zet zich in voor natuur dicht bij huis. Ze houdt verschillende activiteiten in en over Gods schepping. Zoals verwonderwandelingen en het terugbrengen van de zwarte stern in de Schellerwade.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button