SportVoorpagina

Vrouwenelftal te sterk voor Club Brugge

Vrijdagavond vond de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen plaats voor PEC Zwolle Vrouwen. Het duel werd gespeeld in het IJsseldelta stadion en ging om 19.30 uur van start. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Sjoukje de Jong.

De Zwolse vrouwen beginnen goed aan de wedstrijd en krijgen via Judith Frijlink en Simone Kets direct enkele mogelijkheden, maar beide vrouwen hebben het vizier in de beginfase nog niet op scherp staan. Club Brugge speelt verdedigend en de Blauwvingers hebben moeite om door het Belgische ‘blok’ heen te komen. Toch lukt dit in de eerste helft nog wel. Speelster Marianne van Brummelen rondt een voorzet van Simone Kets in de 36e minuut beheerst af en schiet de Zwolse vrouwen op een 1-0 voorsprong.

In het tweede bedrijf gaan de bezoekers iets aanvallender spelen, maar het zijn de Zwolse vrouwen die het gevaarlijkst blijven. Na een gemiste kans van Kets is het wederom Van Brummelen die het net vindt. In de 65e minuut tikt ze het leer na een scrimmage binnen. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd komt Club Brugge, via de ingevallen Amber de Priester, terug in de wedstrijd. Ze schiet het leer van ruime afstand tegen de touwen. Even later voorkomt doelvrouw Nadja Olthuis knap de 2-2 en schiet PEC Zwolle-speelster Yvette van Daelen de bal nog op de lat. In de blessuretijd wordt het toch, gezien het spelbeeld verdiend, 3-1. Flankspeelster Jennieke van der Pol trapt de bal van zo’n twintig meter in het doel. Hierdoor maakt PEC Zwolle Vrouwen zich vol vertrouwen op voor de laatste wedstrijd dit seizoen, volgende week, tegen O.H. Leuven.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle Vrouwen – Club Brugge Vrouwen 3-1 (1-0)
Scheidsrechter: Sjoukje de Jong

Opstellingen
PEC Zwolle Vrouwen : Nadja Olthuis, Mariska Kogelman, Tessa Klein Braskamp, Marije Brummel, Marianne van Brummelen, Jennieke van der Pol, Judith Frijlink, Kyra Scheggetmann, Sharon Bruinenberg (’58. Sylvia Smit), Verena Jager en Simone Kets (’75. Yvette van Daelen).

Club Brugge Vrouwen : Jody Vangheluwe, Tine De Caigny (’46. Heleen Jaques), Ingrid De Rycke, Lore Dezeure (’46. Amber de Priester), Silke Demeyere, Ellen Lagrange, Christine Saelens, Bieke Vandenbussche, Sharon Goemaere (’46. Celine Vandekerkhove), Barbara Lezy, Jana Van Hauwaert.

Scoreverloop
’36. Van Brummelen 1-0
’65. Van Brummelen 2-0
’76. De Priester 2-1
’90. Van der Pol 3-1

Gerelateerde artikelen

Back to top button