112 nieuwsNieuws uit Zwolle

3 heterdaad meldingen voor politie Zwolle

Zwolle – Zondagavond waren drie heterdaad meldingen van inbraken gemeld. De politie kwam elke keer met meerdere agenten snel ter plaatse maar telkens was de vogel al gevlogen.

De laatste melding betrof een poging inbraak aan de van Karnebeekstraat. Hierop zijn de agenten met alle collega’s de wijk Assendorp in gegaan. Dit bleek een goede zet te zijn, de vierde keer was raak…

Één agent liep in de van Ittersumstraat toen hij ineens een man hoorde schreeuwen. Hij ging op het schreeuwen af en zag ineens twee handschoenen en een hoofd boven een muur uitkomen. Na het aanroepen: “politie, staan blijven!”- verdwenen de handen en het hoofd weer. De collega rende naar de muur toe en zag de bewoner in een badjas op het dak staan. Er bleek net gepoogd te zijn in te breken.
De agent klom op de muur, de inbreker probeerde nog steeds weg te komen. Dit wist mede door moedig optreden van de bewoner niet te lukken.

Hierop pakte de collega zijn taser, en taserde hij de inbreker. Toen de inbreker geraakt werd kon hij aangehouden worden.

Foto © Facebook Politie Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button