MarktkoopluiNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuwkomer op de Zwolse warenmarkt vertelt over haar kraam

Zwolle – In onze rubriek Marktkooplui maakt fotografe Cobie Uiterwijk uit de Diezerpoort iedere week een babbeltje met de marktkooplui op de Zwolse Markt. In deze aflevering sprak ze met marktkoopvrouw Paola Valle die een zuivelkraam heeft.

Foto © Cobie Uiterwijk

Hoelang bent u al marktkoopvrouw?

Nu pas 2 maanden bij deze kraam. Eerst had ik alleen een kaaskraam maar dat vond ik niet goed genoeg dus ik wilde het uitbreiden. Ik werk zelf op een boerderij waar ik mijn producten maak dus was uitbreiden makkelijk.

Hoe ben je er ingerold?

Via mijn vriend, die staat ook op de markt met een notenkraam.

Hoe ziet uw dag er uit?

Om kwart over 4 gaat de wekker. Dan maken we onszelf klaar en rond half 6 rijden we richting Zwolle. We komen uit Marknesse dus moeten we 45 minuten rijden. We komen hier dan rond half 7 aan en dan beginnen we met opbouwen. Meestal ben ik rond 3 uur weer thuis.

Wat is het leukste wat je tot nu toe mee heb gemaakt op de markt?

In het begin vond ik met klanten werken best eng. Nu ging het na een tijdje steeds beter en ik vond het heel leuk om te zien dat contact met de klant nu wel heel goed gaat. Ook krijg ik veel positieve reacties over mijn kaas, dat is natuurlijk ook heel leuk om te horen. Zeker omdat ik het zelf maak.

Foto © Cobie Uiterwijk

Wat verkoop je het meest?

Nu de boerenkaas. Daar zijn ook van alle soorten van, van jong tot oud. Die gaan wel heel hard.

Wat is er zo mooi aan dit beroep?

Het leukste vind ik wel het contact met de mensen. Mensen op de markt zijn vaak heel vrolijk en ze geven altijd goeie en leuke feedback, dat is ook top.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button