KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

29 oktober Nacht van de Nacht: meld jouw activiteit aan

Zwolle – De Nacht van de Nacht is dit jaar op 29 oktober. Dit is de nacht waarop de wintertijd ingaat: het is dus een extra uur donker! Een uitstekend moment om stil te staan bij het belang van donker voor alles dat leeft. Organiseer jij een activiteit tijdens de Nacht? Meld jouw activiteit aan op de website van de Nacht van de Nacht.

Voor de 18e keer houden de Natuur en Milieufederaties de Nacht van de Nacht. Met deze campagne willen ze lichtvervuiling tegen gaan. Zo wordt Nederland weer donker. Belangrijk, want Nederland is één van de meest verlichte landen in de wereld. Dit zorgt niet alleen voor energieverspilling, maar verstoort vooral het natuurlijke ritme van mensen, dieren en zelfs planten. Door het organiseren van honderden activiteiten in het hele land wordt in deze nacht aandacht gevraagd voor duisternis. Voorgaande jaren trokken de evenementen duizenden bezoekers.

Doe mee!

De afgelopen jaren werden honderden evenementen door het hele land gehouden, van (nacht)fotografie, nachtelijke wandelingen, lezingen, en diners bij kaarslicht, tot vaartochten, het beklimmen van kerktorens en zelfs een festival. Vorig jaar konden mensen op 19 plekken in Overijssel de Nacht beleven, daar zijn we hartstikke trots op! Doe jij dit jaar (weer) mee en organiseer je zelf een evenement? Meld jouw activiteit dan gratis aan op onze website www.nachtvandenacht.nl.

Op de website van de Nacht van de Nacht vind je ook een toolbox met mooie banners en buttons om op je website, social media of emailhandtekening te laten zien dat je mee doet met de Nacht.

Inspiratie en hulp bij jouw activiteit

Iedereen kan een activiteit aanmelden voor de Nacht van de Nacht. Wil jij een activiteit organiseren tijdens de Nacht van de Nacht, maar weet je niet zo goed wat en hoe? Laat je inspireren! In deze inspiratiegids vind je verschillende ‘duistere’ voorbeelden. Daarnaast kun je contact opnemen met provinciaal coördinator Anke Haaksma. Ze denkt graag met je mee hoe je de Nacht vorm kunt geven. Lees meer over de Nacht van de Nacht op de projectpagina van Natuur en Milieu Overijssel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button