KabelkrantNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapSport

Fitboek voor 267 basisscholen

Zwolle – Het thema vitaliteit is actueler dan ooit door de coronacrisis. Het belang van vitale mensen en organisaties wordt hierdoor nog eens extra benadrukt. De waarde van het stimuleren van een gezonde leefstijl begint al op jonge leeftijd. Topsporters zijn bij uitstek de rolmodellen om kinderen te inspireren als het gaat om dit soort onderwerpen. Tijdens de vierde editie van de Week van de Vitaliteit van maandag 5 t/m zaterdag 10 april wordt hier extra aandacht aan besteed op circa 35 basisscholen.

Fitboek samen gezond & fit

Om basisschoolkinderen te inspireren over het thema ontwikkelden PEC Zwolle United (voetbal), Landstede Hammers (basketbal), Regio Zwolle Volleybal (volleybal) en SportService Zwolle speciaal het Fitboek ‘samen gezond & fit’. Topsporters zijn rolmodellen om (jonge) kinderen te inspireren, ook als het gaat om onderwerpen als gezonde voeding en voldoende bewegen. Het Fitboek staat vol met leuke vraaggesprekken met topsporters.

Ook staan er de nodige praktische tips & tricks in als het gaat om lekker bewegen, gezonde voeding en online gedrag. De topsporters komen in het Fitboek ook tot leven. Door het scannen van een QR-code bij de vragenlijst komen de kinderen uit bij een video waarin de topsporters zich voorstellen en hun favoriete sportoefening (voor thuis) laten zien. Hiermee kunnen kinderen zelf aan de slag gaan.

De eerste exemplaren van het Fitboek worden in de week van 5 – 10 april door de betrokken partijen uitgereikt aan een regionale (oud)gediende uit de sport. Op deze manier wordt er op een leuke manier extra aandacht gevraagd voor het thema vitaliteit.

Energizers op basisscholen

Lekker in beweging zijn geeft energie. Ook tussen het werken en de schoollessen door is het belangrijk om in beweging te komen. Naast dat het goed is voor je mentale en fysieke gesteldheid, helpt het ook om beter te presteren. In de week van 5 april maken daarom maar liefst 267 groepen 3 t/m 8, via buurtsportcoaches van SportService Zwolle, kennis met zogenaamde ‘energizers’.

Dit zijn leuke en korte sportoefeningen die op bijna elk moment van de dag uit te voeren zijn, zo ook tussen de lessen door. Deze oefeningen worden middels video’s voorgedaan door de topsporters uit het Fitboek. Om de kinderen extra te stimuleren en te motiveren over het thema ontvangt elke klas ook een aantal Fitboeken.

Week van de Vitaliteit

Dit initiatief maakt onderdeel uit van de Week van de Vitaliteit (5 – 10 april). Een themaweek die dit jaar voor de vierde keer wordt georganiseerd en een vitale Regio Zwolle stimuleert middels activiteiten voor jong en oud. Met als doel om gezond leven aan te moedigen en om verbinding tussen mensen en organisaties te stimuleren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button