Mooi ZwolleNieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleProgramma'sVoorpagina

►Mooi Zwolle: ‘Wandelroute Dijkmoment Vecht & Zo’

Mooi Zwolle is het Fiets- en wandelprogramma voor de regio Zwolle. Vandaag nemen we je mee naar Wandelroute Dijkmoment Vecht & Zo. Dit is een korte wandelroute door de Weilanden die langs de Vecht lopen. We beginnen bij Camping dijkmoment Vecht & Zo en hier zullen we ook weer eindigen.

Restaurant Dijkmoment

Aan het begin van de route kom je boven op de dijk bij het Restaurant Dijkmoment uit. Hier kun je lekker op het terras zitten met uitzicht op het prachtige Natuurgebied waar de Vecht doorheen stroomt.


Vecht

De vecht is een regenwaterrivier die door Nederland en Duitsland loopt. Zij is 167 kilometer lang en 60 km hiervan loopt door Nederland. De Vecht begint in Duitse Münsterland en mond uit in Zwolle in het Zwarte Water. In de 19e eeuw was de Vecht erg belangrijk voor scheepvaart. Dit alleen in de maanden dat de rivier veel water had. In de zomermaanden kwam het namelijk nog wel eens voor dat de rivier droog stond.


Het weiland en de Kromme Kolk

Het weiland is vrij te bezoeken. Je mag door de hekken lopen en kunt dan een klein spoort vinden tussen het gras, een soort olifantenpaadje. Het weiland gebied is ook een belangrijk broedgebied en word daarom aangeraden om in de de broedperiodes zoveel mogelijk op het pad te blijven.

Als je het stuk door weiland en de Vecht hebt gelopen, buig je op een gegeven moment af naar rechts en kom je uit bij een bruggetje die over de Kromme Kolk loopt. Deze vijver mond uit in het Weilandgebied en kun je vinden aan je rechterhand.


Zieleschepen Cornelius Rogge

Aan het einde van de route als u weer uitkomt op het fietspad richting de Camping vind u aan uw rechterhand op de dijk de ‘Zieleschepen’ van Cornelius Rogge. Deze schepen zijn bedoeld als een soort rebussen. Ze bevatten verschillende Elementen, waaronder Religie, en men mag daar een eigen invulling inbrengen. De Zieleschepen zijn een onderdeel van de Beeldentuin van het Anninga Hof die aan de overkant van de grote weg bevind.

De beeldentuin is open van woensdag- tot en met zondagmiddag van 13:00-18:00u. Voor prijzen en afwijkende tijden kunt u terecht op hun website.


Praktische informatie

  • Start- eindpunt: Camping Dijkmoment Vecht & Zo, Hessenweg 14b, 8028 PA Zwolle
  • Bij de camping kunt u parkeren.
  • OV: Vanaf station Zwolle kunt u met bus 40 richting Coevorden via Dedemsvaart. U moet dan uitstappen bij Zwolle, Bedrijvenpark Hessenpoort, vervolgens moet nog 2,5/3 km lopen naar de camping. De kosten voor deze reis is € 2,38 enkele reis. (kosten zijn berekend zonder abonnement)
  • De wandelroute is 3,5 km
  • Horeca: Restaurant Dijkmoment.
  • Toegankelijkheid: Route bevat off-road paden door weiland. Niet geschikt voor rolstoel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button