Er op uit TipsKunst & CultuurVoorpagina

Weekendtips: Van straattheater tot boekenmarkt

Festival Zwolle Unlimited

vrijdag 1 juni t/m zondag 3 juni
Het eerste weekeinde van juni is Zwolle weer het decor van Festival Zwolle Unlimited; het sfeervolle festival op kades en pleinen aan de mooiste gracht van Zwolle, de Thorbeckegracht. Op Zwolle Unlimited loop je van verhaal in verhaal. Rootsmuzikanten, straattheaterartiesten, vertellers en spoken word-artiesten brengen hun verhalen naar u. Van internationale top tot lokaal talent toont u haar kunsten, van wervelende acrobatische gekte tot de verstilling van een lied of een goed verhaal. Zwolle Unlimited is één van de beeldbepalende provinciale festivals.

Meer informatie.

Wijnfestival Zwolle

zondag 3 juni 12:00-17:00
Een wijntje proeven, je laten voorlichten over de druif, het proces, een masterclass volgen. Het kan allemaal op zondag 3 juni 2018 op het Grote Kerkplein te Zwolle.

Een van de mooiste wijnfestivals van het land met diverse masterclasses van wijnproducenten en sommeliers en daarna een festival voor genieters de pro’s en de foodies dus kortom veel gezelligheid en verwennerij voor je smaakpappillen.

Meer informatie.

Streekmarkt De Smaak van Zwolle

zondag 3 juni 
Zondag 3 juni 2018 is het weer tijd voor streekmarkt De Smaak van Zwolle. Dit keer valt de markt samen met Zwolle Unlimited. De markt is gratis toegankelijke en je kunt proeven wat Zwolle e.o allemaal te bieden heeft zoals kaas, bier, wijn, worst, groente, fruit, zoetwaren, mosterd, vlees en vleeswaren, vruchtensappen, paling, zoete en hartige lekkernijen en brood. De meeste producten zijn ook te koop. Verder staan er een aantal kramen met cadeauartikelen. De markt is uitgegroeid tot een grote streekmarkt waar veel locale producenten hun waar aanbieden.

Meer informatie.

Vinylmarkt Zwolle

zaterdag 2 juni 12:00-18:00
Vinylverkopers en vinylliefhebbers vinden elkaar op zaterdag 2 juni “Aan de Stadsmuur”, het straatje grenzend aan het festivalterrein. Met duizenden platen om in te grasduinen. Van jazz tot pop, jungle, soul, country en hiphop tot blues en vuige funk. Met de mogelijkheid om platen af te luisteren of je oogst te bewonderen op het naastgelegen Smulerf van Zwolle Unlimited. Van 12.00 tot 18.00 uur kunnen liefhebbers van “het echte werk” hier terecht om op zoek te gaan naar die ene plaat…

Meer informatie.

 

Zwolse Boekenmarkt

zondag 3 juni 11:00-17:00
Op 3 juni 2018 wordt de Thorbeckegracht omgetoverd tot een exclusieve boekenmarkt in de prachtige setting van de historische binnenstad.

Deze markt is een van de grootste boekenmarkten van het land. De Zwolse Boekenmarkt brengt vanaf 1991 gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland naar het publiek. Lezers en verzamelaars krijgen de kans om te schatgraven in vele duizenden exclusieve drukwerken. Behalve boeken worden er op deze markt namelijk ook prenten, oude folders, tijdschriften en schoolplaten verkocht.

Meer informatie.

Voorjaarskermis Turfmarkt

vrijdag 25 mei t/m zondag 3 juni
Van 25 mei t/m 3 juni 2018 is er voorjaarskermis op de Turfmarkt in Zwolle. Wat zeker niet zal ontbreken zijn de vanouds populaire attracties zoals o.a de Autoscooter, de Breakdance, de Crazydance, de Trampoline, de Draaimolen en de Schiettent. Het klapstuk is de BOOSTER.

Meer informatie.

    Gerelateerde artikelen

    Back to top button