Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

​De regionale omroepen in Noordoost Nederland gaan samenwerken

De regionale omroepen RTV Drenthe, RTV Oost en Omrop Fryslân hebben het initiatief genomen om te gaan samenwerken. Ook RTV Noord sluit zich hierbij aan. De samenwerking richt zich op de taakvelden techniek, financiën en sales.

Programmatische samenwerking wordt niet uitgesloten. Een mooi voorbeeld daarvan is dat RTV Drenthe, RTV Oost, RTV Noord (en ook Omroep Gelderland) deze week hebben besloten om met een gemeenschappelijk muziekprogramma op de radio te komen waarbij muziek in de Nedersaksische streektaal centraal staat.

De samenwerking wordt vanuit de inhoud ingestoken. Van elkaar leren, het verbeteren van werkprocessen, het praktisch inzetten van (technische) middelen en menskracht ter ondersteuning van de primaire bedrijfsprocessen van de vier samenwerkingspartijen is het uitgangspunt.

De verwachting is dat deze samenwerking een goede kwaliteitsimpuls zal geven aan het behouden en verbeteren van ieders programmering en het (nog) beter inzetten van de beschikbare menskracht en middelen.

De vier bestuurders van de vier regionale omroepen zijn verheugd over de samenwerking en zien vol vertrouwen de resultaten hiervan tegemoet.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button