Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Zwolse stadsfinale Cruyff Courts 6 vs 6 a.s. woensdag!

Op woensdag 4 maart 2015 organiseren SportService Zwolle, Travers Welzijn en PEC Zwolle United, in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation, de stadsfinales van het grote straatvoetbaltoernooi Cruyff Courts 6 vs 6. De winnaars gaan door naar de kwartfinales, met als einddoel de strijd om het Nederlands kampioenschap Cruyff Courts in Amsterdam.

De Cruyff Courts kampioenschappen 6 vs 6 verbinden alle Cruyff Courts ter wereld. Het kampioenschap wordt in 20 landen volgens dezelfde voorwaarden georganiseerd. Een mooie gelegenheid om jeugdig straatvoetbaltalent in actie te zien!

Tijdens het Zwols kampioenschap gaan acht teams bestaande uit jongens of meisjes uit groep 7 en 8 de strijd met elkaar aan. De focus van de stadsfinales is gericht op ‘respect’. Deelnemers kunnen hun handtekening op de Zwolse respect-vlag zetten. De vlaggen van de verschillende Cruyff Courts worden aan elkaar gemaakt tot één grote vlag. Daarnaast doen alle deelnemers mee aan een Quiz, die meetelt in het klassement voor de Respect Award. Deze award wordt elk toernooi uitgereikt aan het team dat sportief is binnen en buiten het veld en daarbij respect toont voor tegenstander, medespelers, scheidrechters en publiek.
Ook benieuwd wie zich met trots Cruyff Courts Kampioen van Zwolle mag noemen? Kom dan op woensdag 4 maart 2015 van 13.30 tot 17.00 uur naar het PEC Zwolle Cruyff Court, aan de Palestrinalaan te Holtenbroek!

Gerelateerde artikelen

Back to top button