Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse rapper Typhoon wint 3voor12 Award voor beste Nederlandse Album

De Zwolse rapper Typhoon won gisteravond in Paradise Noord de 3voor12 Award 2014. Zijn album Lobi Da Basi (Liefde is de Baas) is verkozen voor het beste Nederlandse Album. Ook Blaudzun,  De Jeugd van Tegenwoordig en De Staat zaten bij 12 kanshebbers.

De jury was zeer te spreken over het Album. Een citaat uit het juryrapport: “De winnaar van de 3voor12 Award 2014 heeft een super compleet album gemaakt, zoals dat tegenwoordig bijna niet meer gemaakt wordt: het lijkt wel een boek, een kunstwerk met een kop en een staart, waarin je persoonlijk toegesproken lijkt te worden. De muziek verrast vanaf de eerste noot: het is een warme, intieme plaat met een optimistische melancholie door de prachtige blazers-arrangementen. Het is geen hiphop, maar poëzie op een hiphopbeat. Zijn stem danst op de muziek en de scherpe gevatte teksten grijpen de tijdsgeest.”

Eerdere winnaar van de 3voor12 Award 2014 was o.a. Opgezwolle, een Nederlandse rapformatie uit Zwolle die Nederlandstalige hiphop bracht.

Typhoon ontving de 3voor12 Award en een geldbedrag van €1203,12 uit handen van 3voor12 eindredacteur en juryvoorzitter Willem van Zeeland.

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button