EconomieNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

[UPDATE VIDEO] Zwolse Parkschool mocht rondkijken bij de ROVA

Dinsdagmiddag 4 november was de Parkschool uit Zwolle op bezoek bij De ROVA. De kinderen deden mee aan de ROVA Groentour.

De hele klas werd met de ROVA Groenbus opgehaald op school en ging op bezoek bij ROVA. Ze leerden van alles over afval en afvalscheiding en je kregen een rondleiding over het terrein.

Aangekomen bij ROVA stond er een voorlichter klaar om de groep op een leuke manier voorlichting te geven over afval scheiden. Daar hoorden het Afval-scheiding-spel en een rondleiding over het terrein ook bij, waarbij de kinderen zagen hoe het inzamelen van afval in z’n werk gaat. De voorlichting werd afgesloten met de Afval-scheiding-quiz, waar de kinderen met stemkastjes hun kennis konden testen en de winnaar met ‘De Gouden Kliko’ naar huis ging! AAn het eind van de middag bracht de ROVA Groenbus de klas weer terug naar school.

De ROVA Groentour is een educatief programma en gericht op de bovenbouw van het basisonderwijs en heeft als motto: ‘Afval Scheiden is Goud’. Leerlingen leren tijdens de voorlichting de verschillende afvalsoorten te herkennen, hoe deze goed te scheiden en worden bewust van het afvalprobleem. Ook krijgen zij te zien wat ROVA met het gescheiden afval doet.

 

Fotoverslag

Gerelateerde artikelen

Back to top button