Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Zwolse Mulders in top 5 bekendste Nederlandse sprinters

Schaatscoach Gerard van Velde is nog altijd een van de bekendste sprinters van Nederland. Dit blijkt uit marktonderzoek naar de naamsbekendheid van Nederlandse schaatsers, uitgevoerd door beslist.nl.

Michel Mulder op plek 2

Gerard van Velde, de olympisch kampioen van 2002, staat samen met de winnaars van goud in Sotsji, Stefan Groothuis en Michel Mulder, in de top drie bekendste sprinters. Beslist.nl, sponsor van de sprintersploeg van coach Van Velde, begon na de Winterspelen van dit jaar met het meten van de naamsbekendheid van topschaatsers onder de Nederlandse bevolking.

Top 5 bekendste Nederlandse sprinters
1. Stefan Groothuis (63%)
2. Michel Mulder (59%)
3. Gerard van Velde (56%)
4. Ronald Mulder (56%)
5. Jan Smeekens (45%)

Bij de snelle mannen is Stefan Groothuis de bekendste rijder. 63 procent van de ondervraagden kent hem als topsprinter. 59 procent noemt Michel Mulder als beroemde sprintman. Gerard van Velde is bekend bij 56 procent van de Nederlanders, een fractie meer dan Ronald Mulder, zijn pupil bij Team beslist.nl.
Dat schaatsen in Nederland een populaire sport is, blijkt uit het feit dat meer dan 97 procent van de ondervraagden een of meerdere schaatsers kan noemen. Nederlanders kennen gemiddeld zeven tot acht schaatsers.
Uit de metingen blijkt ook dat het schaatsseizoen weer is begonnen: in september en oktober is de naamsbekendheid van alle schaatsers gestegen. Jonge rijders als Kai Verbij en Thomas Krol verdubbelden zelfs hun bekendheid vergeleken met de zomermaanden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button