Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse jongeren genomineerd voor ‘Appeltje van Oranje’

Zwolle – Vele jongeren zetten zich wekelijks in Zwolle in om het leven van mede-Zwollenaren mooier te maken. Door boodschappen te doen, koffie te drinken, samen te sporten maar vooral door naar elkaar om te zien. Hart voor Zwolle, de vrijwilligers organisatie die jongeren in verbinding brengt met kwetsbare Zwollenaren, is voor haar werk door het Oranjefonds genomineerd voor een ‘Appeltje van Oranje’. Een prachtige titel uitgereikt door Koningin Maxima mét een geldprijs van €15.000,-.

Jongeren met hart voor hun stadsgenoten

“Al sinds 2014 verbinden wij jongeren aan kwetsbare Zwollenaren”, vertelt initiatiefnemer Ard ten Brinke. “Ook in een stad als Zwolle is veel eenzaamheid en kwetsbaarheid. Wij merken dat veel jongeren graag iets willen doen maar niet goed weten hoe. Wij helpen ze op weg door samen te kijken hoe ze zich in kunnen zetten, bijvoorbeeld door maatje te worden van een eenzame oudere of dakloze.” In 2017 zetten maar liefst 448 jonge vrijwilligers zich in voor één of meerdere stadsgenoten.

Verbreding van mijn blik

Shaker en Florian zijn sinds een aantal maanden aan elkaar gekoppeld als maatje. Marawi komt oorspronkelijk uit Syrië en heeft moeite met de Nederlandse en Engelse taal. Kloeke studeerde Kust- en Zeemanagement in Leeuwarden, maar werkt nu bij een supermarkt in Zwolle. “Uit mijn dagelijkse werk haal ik niet heel veel voldoening, dus ik was op zoek naar iets waarmee ik iets zou kunnen betekenen voor en ander en kwam bij Hart voor Zwolle terecht.”Shaker “Het gaat om het verbeteren van mijn Engelse vaardigheden, maar het contact is ook gewoon gezellig. We praten over van alles en nog wat.΅ Net als Shaker en Florian zijn honderden jonge Zwollenaren maatje geworden via Hart voor Zwolle.

Steun Hart voor Zwolle met uw stem

De Appeltjes van Oranje worden elk jaar door het Oranjefonds uitgereikt aan organisaties die zich inzet voor de samenleving. Dit jaar is er aandacht voor de jonge generatie: initiatiefnemers tot 35 jaar konden genomineerd worden. Zij maken kans op een bronzen beeldje gemaakt door Prinses Beatrix en een geldprijs van €15.000,- als bijdrage voor het werk van de organisatie. De winnaar wordt door een jury én door u bepaald! Steun Hart voor Zwolle door tussen 8 en 17 januari uw stem uit te brengen via stem.oranjefonds.nl/projecten/hart-voor-zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button