Kunst & CultuurVoorpagina

Zwolse Janke Reitsma debuteert met ‘Niets ontgaat ons’

Lovende recensies: overrompelend literair debuut

Zwolle – Het schrijven zat haar altijd al in het bloed. Al van jongs af aan was Janke Reitsma met verhalen bezig. Maar  tot nu was het nog nooit tot een roman gekomen. Wel publiceerde de gedragswetenschapper al eerder enkele korte verhalen. In ‘Niets ontgaat ons’ neemt de geboren Friese de lezer mee naar de rand van de Waddenzee. Ze beschrijft hoe hoofdpersoon Koen op zijn veertiende de volledige verantwoordelijkheid voor zijn pasgeboren zusje op zich neemt. En die zorg hem uiteindelijk teveel wordt.

Met het verschijnen van haar debuutroman maakt Reitsma een – volgens de uitgever – overrompelende start in de literaire wereld. Op de vraag of dit debuut een eerste roman in een serie wordt antwoordde de schrijfster op Radio Focus dat ze dat nog niet weet:  “Nu de publicatie is geweest, is er wel weer ruimte in mijn hoofd. En daar zitten altijd verhalen. Maar of dat weer een roman wordt weet ik nog niet.”

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Martin Van Der Hooft

Radio- en programmamaker bij dé lokale omroep van Zwolle. Lokale journalistiek is een bewuste keuze. Een mooie stad als Zwolle verdient een mooie omroep. Als persoon breed geïnteresseerd in de maatschappij en Zwolle, maar vooral in de Zwollenaren. Als journalist altijd op zoek naar het positieve in de verhalen die we verslaan.

Lees ook

Back to top button