Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Zwolse Haringparty levert 9.000 euro op voor ’t Hoefijzer en De Bres

Zwolle – Woensdagavond werd weer een vaatje haring geveild op het Grote Kerkplein tijdens de jaarlijkse Zwolse Haringparty. Het aanwezige publiek kon meebieden. Veilingmeester en wethouder Economie René de Heer wist voor twee goede doelen maar liefst 9.000 euro binnen te halen. Dit jaar waren dat Stichting Paardrijden Gehandicapten ‘t Hoefijzer en Inloophuis De Bres.

Videostills ©Sander van Hooren

Aanvankelijk was het vaatje in handen van Jumbo Nagelmaker nadat deze het laatste bod had uitgebracht op de Amerikaanse veiling. Maar toen Nagelmaker besloot om het vaatje weer terug te geven belandde deze vervolgens bij de hoogste bieder in de Om dit fenomeen te verminderen wordt op sommige veilingsites de veiling automatisch verlengd na het laatste bod.” gravity=”n”]Engelse veiling. In dit geval Hotel Lumen.

Halverwege de veiling werd het de haringeters nog wel even lastig gemaakt. Door de donkere wolken en de enorme plensbui die zich uit de hemel stortte moest het vermaak tijdelijk verplaatst worden naar de naastgelegen Grote Kerk.

Stichting Paardrijden Gehandicapten ‘t Hoefijzer Stichting Paardrijden Gehandicapten ‘t Hoefijzer in Zwolle is sinds 1973 gespecialiseerd in paardrijden voor mensen met een beperking. ’t Hoefijzer heeft als doelstelling: ‘Het beoefenen en bevorderen van paard- en ponyrijden door mensen met een beperking of handicap, op een medisch, fysiotherapeutisch, psychologisch, pedagogisch en hippisch verantwoorde wijze.’ Als nevendoelstelling wil ’t Hoefijzer de integratie van mensen met een beperking bevorderen. Hiertoe is er ruimte voor dagbesteding, daarbij worden mensen met een beperking in de gelegenheid gesteld onder begeleiding de dagelijks werkzaamheden in- en rond de manege te verrichten.

Inloophuis De Bres De Bres is al ruim een decennium een bijzonder inloophuis nabij het centrum van Zwolle. Het inloophuis biedt laagdrempelige gastvrijheid aan een nog altijd groeiende, brede doelgroep. De Bres helpt velen om stabiel te blijven en opgedane contacten te onderhouden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button