112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse brandweer redt kat uit boom in de Wipstrik

Foto's © Peter Denekamp

Zwolle – De Zwolse brandweer heeft tegen het einde van de ochtend een halfblinde kat uit een boom achter woningen aan De Rijpstraat, in de wijk Wipstrik, gehaald.

Vanochtend rond 5 uur werd Anja van Weegel, een bewoonster van De Rijpstraat, wakker door het geschreeuw van eksters en een kat. Bij het ochtendgloren zag ze dat het de kat van de buren een eindje verder op was. Samen met haar buurman heeft ze geprobeerd de kat naar beneden te lokken.

Eén-oogige kat

De onfortuinlijke viervoeter is blind aan één oog. Vermoedelijk is het diertje achter de eksters aan gaan jagen echter kan het door haar handicap geen diepte inschatten om zelfstandig weer uit de boom af te dalen.

Rond de klok van elf uur besloot Anja de dierenambulance te bellen. “De dierenambulance gaf me het advies om de brandweer te bellen. Ik heb de brandweer de situatie uitgelegd en ze zeiden dat ze er aan kwamen”, vertelt Anja, terwijl de brandweer met de hoogwerker de straat in komt rijden.

Ramona, een andere buurvrouw, vraagt de brandweermannen of ze een kattenreismandje van haar willen lenen. Terwijl een brandweervrouw even op het kind en fiets van Ramona past snelt ze terug naar huis om de plastic transportbox van haar eigen kat op te halen.

Met de blauwe kattenbak in de werkkorf van de hoogwerker gaan de brandweermannen omhoog. De werkkorf verdwijnt achter de daken van de woningen, uit het zicht van de nieuwsgierige straatbewoners die inmiddels naar buiten zijn gekomen.

Plotseling komt er weer beweging in de hoogwerker. Het is nog niet duidelijk of het de brandweer gelukt is om de kat te vangen. Op het moment dat een brandweerman om de hoogwerker heen komt lopen met de grijze kat in het kooitje kan Anja haar tranen nauwelijks nog bedwingen. “Ik ben zo blij dat het beestje weer veilig met alle voetjes op de grond staat”, verzucht Anja.

Plaats op kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Back to top button