Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Zwolsche Boys gaat voor beker uit 1925 op veiling in Amsterdam

Voetbalvereniging Zwolsche Boys is bezig om een beker uit 1925 aan haar prijzenkast toe te voegen. De trofee wordt aanstaande dinsdag in Amsterdam geveild en de club gaat haar uiterste best doen om het hoogste bod te plaatsen. Als dit lukt, gaat het waarschijnlijk om de oudste beker die de prijzenkast van Zwolsche Boys rijk is.

Wedstrijd 1925

De beker is afkomstig van een wedstrijd uit 1925. In de derde ronde van de toenmalige NVB Beker wist de club uit Zwolle-Zuid te winnen van het Nederlandse Corinthians. Uiteindelijke strandde de Boys in de kwartfinale tegen Xerxes. Hoe deze wedstrijdbeker uiteindelijk op de veiling in Amsterdam terecht is gekomen, onderzoekt de club nog. Er is inmiddels contact geweest tussen de club en de veilingmeester.

Google vondst

Voorzitter Hennie Kenkhuis spreekt van een ‘unieke kans’ en een ‘enorm toeval’ dat de club deze beker op het spoor is gekomen. Een clublid tikte op Google ‘Zwolsche Boys’ in, stuitte op de veilingsite en lichtte direct de voorzitter in. ‘Het is fantastisch. We zijn een club met een rijke historie – over drie jaar hopen we ons 100-jarige bestaan te vieren- en deze beker zou mooi in onze kantine staan. We hopen ook erg dat de inbrenger van dit veilingstuk ons meer kan vertellen over de weg die de beker in de loop der jaren heeft afgelegd.’ De club hoopt via leden, sponsoren en/of anderen geld bij elkaar te halen om de beker in bezit te krijgen.

Bijdragen aan aankoop

Als mensen meer weten over de weg die deze beker de afgelopen negentig jaar heeft afgelegd of willen bijdragen aan de mogelijke aankoop van de beker, dan hoort de club dit ook graag. Men kan per mail contact opnemen met voorzitter Hennie Kenkhuis (voorzitter@zwolscheboys.nl).

 

Beker Zwolsche Boys 2

Gerelateerde artikelen

Back to top button