KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Zwollenaren profiteren van gratis advies en inkoopactie voor isolatie

Zwolle – De energierekening stijgt voor iedereen de komende jaren. Daarom organiseert de gemeente Zwolle een aantal activiteiten om Zwollenaren te helpen bij het besparen van energie.

Als woningeigenaar in de gemeente Zwolle kun je binnenkort profiteren van een korting op het isoleren van jouw woning. Daarnaast krijg je een gratis webinar aangeboden over hoe je in en om het huis energie kunt besparen. Gemeente Zwolle is hiervan initiatiefnemer, en werkt samen met Duurzaam Bouwloket, het energieloket van de gemeente. Doel van de actie en het webinar is om inwoners op weg te helpen bij energiebesparing en verduurzamen van hun huis.

“Veel mensen willen wel iets doen in of aan hun woning om minder energie te gebruiken maar niet iedereen weet goed waar te beginnen”, legt wethouder Energietransitie Monique Schuttenbeld uit. “Met deze kortingsactie, waarbij de deelnemers tijdens het webinar extra advies en informatie krijgen, willen we onze inwoners hierin op weg helpen. In 2050 moeten we in Nederland van het aardgas af zijn. De eerste stap naar een aardgasvrije woning is isoleren. Je hebt dan al een stuk minder gas nodig om je woning te verwarmen. Dat scheelt momenteel een heleboel in de portemonnee.”

Kom naar de gratis webinar Energie besparen

Op 14 oktober van 19.30 tot 20.30 uur kun je als woningeigenaar in Zwolle gratis deelnemen aan een webinar over energie besparen. Daarin krijg je informatie over onder andere de inkoopactie, isoleren, duurzaam energie opwekken, beschikbare subsidies, het aanbod van lokale aannemers, en hoe Duurzaam Bouwloket jou kan helpen bij energie besparen. Ook kun je jouw vragen stellen via een live chat en een gratis adviesgesprek inplannen met een van de onafhankelijke adviseurs. Geïnteresseerd? Meld je dan voor 14 oktober aan via www.duurzaambouwloket.nl/zwolle/energiebesparing.

Bovendien worden binnenkort meer webinars gehouden, specifiek voor eigenaren van woningen uit 1950 tot en met 1989. Behoor jij tot deze groep? Dan word je hiervoor per post uitgenodigd. Mis je de uitnodiging? Ga dan naar www.duurzaambouwloket.nl/zwolle en meld je aan.

Inkoopactie

Van 1 oktober tot en met 31 december kun je als Zwolse woningeigenaar profiteren van een aantrekkelijke inkoopactie. Tijdens de actieperiode krijg je een scherp geprijsde offerte voor het isoleren van je woning. bij een deelnemend gecertificeerd bedrijf uit de regio. Zo kun je naast korting ook rekenen op lokale kwaliteit. Het Duurzaam Bouwloket geeft hierbij gratis en onafhankelijk advies en treedt, als je wilt, op als bemiddelaar tussen jou en het bedrijf waarvoor jij kiest. Meedoen? Ga dan naar de site.

Initiatieven in de stad

Zwolle werkt in wijken en buurten samen met een aantal initiatieven van inwoners, gericht op het verduurzamen van hun eigen omgeving. Op de site van Duurzaam Bouwloket vind je een overzicht van alle initiatieven in jouw wijk

Gratis en onafhankelijk advies

Bij Duurzaam Bouwloket (DBL) kun je als Zwollenaar terecht voor gratis en onafhankelijk advies over o.a. verduurzamen en subsidie- en financiering. Het loket is op werkdagen bereikbaar via 072 – 743 39 56.

Gerelateerde artikelen

Back to top button