Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Zwolle: Wonen kan niet wachten!

Flexhomes enige kortetermijnoplossing voor woningcrisis Zwolle

Zwolle – Politiek moet nu doorpakken en het probleem echt aanpakken. Naast woningen die over een paar jaar beschikbaar zijn, moet er ook gewerkt worden aan oplossingen die mensen snel een nieuw eigen thuis geven.

Er zijn veel te weinig woningen in de gemeente Zwolle. Alles dat te koop komt is meteen weg tegen gigantische prijzen. Veel mensen zitten klem en kunnen geen fijne plek vinden om te wonen. We moeten in de aankomende jaren honderden tot duizenden nieuwe woningen bouwen in Zwolle om ervoor te zorgen dat iedereen een warm thuis kan vinden. Maar dit duurt jaren en komt te laat voor onze jongeren die weg moeten trekken om ergens te kunnen wonen en senioren die kleiner willen gaan wonen. Flexhomes zijn op korte termijn de oplossing voor de jaren die het kost om nieuwbouwprojecten te bouwen. Ze staan in een paar maanden en na een paar jaar worden ze gewoon weer weggehaald. Zonder deze oplossing blijven grote groepen nog jaren in de kou staan.

Woningtekort verdient nu een oplossing

Ook voor Zwollenaren is het niet eenvoudig om een warm thuis te vinden. De starter, geboren in Zwolle, kan vaak geen huis vinden in de eigen gemeente.  De gescheiden moeder die met de kinderen op straat dreigt te belanden. Die oudere, die klem zit in een te groot huis. Internationale medewerkers die ‘s nachts onze supermarkten bevoorraden en onze pakketjes klaarzetten. Het woningtekort verdient nu een oplossing. “Uiteraard moet de politiek ook inzetten op langetermijnoplossingen, maar alleen nieuwbouwprojecten is onvoldoende. Al deze mensen hebben geen tijd om daarop te wachten”, zegt Thijs van Leengoed namens Platform Wonen kan niet wachten. “En dat hoeft ook niet. Want er zijn ook kortetermijnoplossingen, zoals flexhomes die er al binnen 9 maanden kunnen staan. “Wij willen dat de politiek ook de kortetermijnoplossingen omarmt. Zo kunnen mensen veel sneller een start maken in hun eigen, vertrouwde omgeving.”

Platform ‘Wonen kan niet wachten’

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen vraagt het platform Wonen kan niet wachten[1] extra aandacht voor de problemen op de woningmarkt. “Onze missie is om te zorgen dat de politiek snel werk maakt van de oplossing voor de woningnood. Wij zijn geen politiek gekleurd platform, wij willen dat alle politieke partijen onze missie onderschrijven”. Om tot een oplossing in Zwolle te komen zijn zowel lange- als kortetermijnoplossingen nodig voor de woningnood. “We kunnen wegkijken en op onze handen blijven zitten, of het woningtekort nú oplossen. Wij gaan voor het laatste”.

Campagne in Zwolle

Op 8 maart voert het platform Wonen kan niet wachten campagne in Zwolle.
Meer informatie: www.wonenkannietwachten.nu.

 

[1] www.wonenkannietwachten.nu 

Gerelateerde artikelen

Back to top button