Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Zwolle uitgeroepen tot beste fietsstad ter wereld

Zwolle – Wie in Zwolle van A naar B wil, kan daarvoor het beste de fiets pakken. De stad is door de internationale fietsorganisatie People for Bikes uitgeroepen tot beste fietsstad ter wereld.

776 wereldsteden beoordeeld

De organisatie beoordeelt elk jaar steden op hun fietsvriendelijkheid. Tot voor kort werden alleen (wereld)steden met meer dan 500.000 inwoners beoordeeld. Nu worden ook kleinere steden meegenomen in de beoordeling en dat pakt voor Zwolle meteen goed uit. De stad eindigt meteen als eerste, gevolgd door Utrecht en Groningen. In totaal zijn 776 wereldsteden beoordeeld op hun fietsvriendelijkheid.

Bereikbaarheid en veiligheid

Bereikbaarheid en veiligheid
Zwolle scoort op vrijwel alle onderdelen zeer goed volgens de website van People for Bikes. Zowel woonwijken als scholen, werk en winkels zijn per fiets het beste bereikbaar. Ook de beleving van het fietsen en de bereidheid om de fiets te gebruiken zijn in Zwolle dik in orde. Punt van aandacht is het gevoel van veiligheid op de fiets.

Doelstelling 20% meer fietskilometers

Wethouder William Dogger: “Dat is fantastisch nieuws. We wisten natuurlijk wel dat Zwolle een echte fietsstad is en bij de top drie van Nederlandse steden hoort waar het meest gefietst wordt. Als gemeente werken we al tientallen jaren aan goede fietsverbindingen en houden we bij het ontwerpen van nieuwe woonwijken rekening met de fiets. Dat we onze ambitie van Wereldfietsstad nu al – zo snel na het vaststellen van het actieplan – gerealiseerd hebben zie ik als een aansporing om verder te blijven werken aan onze doelstelling van 20% meer fietskilometers in 2027 ten opzichte van 2017.”

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button