KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Zwolle lanceert nieuw energieloket voor inwoners

Zwolle – Sinds 1 januari 2021 heeft Zwolle een nieuw energieloket, het Duurzaam Bouwloket, waar inwoners gratis en onafhankelijk advies kunnen inwinnen over energiezuinig, duurzaam en aardgasvrij wonen. Duurzaam Bouwloket is de nieuwe partner van de gemeente Zwolle in de energietransitie.

Wat is het energieloket?

Het gemeentelijk energieloket is hét centrale informatiepunt over de energietransitie voor inwoners. Hier kunnen inwoners gratis en onafhankelijk advies inwinnen wanneer zij hun woning energiezuinig, comfortabel en mogelijk aardgasvrij willen maken. Duurzaam Bouwloket is een professionele en partij, die al voor meer dan 130 gemeenten het energieloket verzorgt. Het Duurzaam Bouwloket is onafhankelijk, wat betekent dat ze geen vergoeding ontvangt voor het doorverwijzen van inwoners naar bedrijven die duurzaamheidsmaatregelen kunnen uitvoeren.

Op de website duurzaambouwloket.nl/zwolle is alle informatie te vinden over energiebesparende maatregelen, een stappenplan naar een aardgasvrije woning, subsidie- en financieringsregelingen en betrouwbare bedrijven die de maatregelen uit kunnen voeren. Inwoners met vragen kunnen contact opnemen via e-mail, chat of telefoon. De adviseurs zitten klaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur

Slimme maatregelen die passen bij de woning

De komende jaren gaat er op het gebied van energie voor woningbezitters in Nederland een hoop veranderen. In 2050 worden gebouwen in Nederland niet meer met aardgas verwarmd. Ook in Zwolle worden dan de gebouwen en woningen op een andere manier van warmte voorzien. “Hier willen we onze inwoners zo goed mogelijk op voorbereiden en bij ondersteunen.”, legt wethouder Monique Schuttenbeld (Energie) uit. “Woningeigenaren, en natuurlijk ook huurders, krijgen te maken met de transitie naar aardgasvrij wonen. Niet iedereen heeft al een duidelijk beeld van wat dit voor zijn of haar woning betekent. Mensen willen wel stappen zetten, maar weten niet precies hoe of wat. Hiervoor kunnen ze terecht bij het Duurzaam Bouwloket. Want ook al is 2050 nog ver weg, woningeigenaren kunnen nu al stappen zetten om hun huis energiezuiniger te maken. Door slimme maatregelen te nemen die passen bij hun woning en situatie, waar ze direct van profiteren en die zorgen voor een comfortabeler huis en lagere energiekosten.”

Vragen? Neem contact op

Vragen over isoleren, zonnepanelen, subsidies of energieneutraal worden? Stel ze gerust via info@duurzaambouwloket.nl of 072 743 39 56. Alle informatie is ook te vinden op duurzaambouwloket.nl/zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button