EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwitserse firma gaat voor 125 miljoen treinen bouwen voor Kamperlijntje

Zwolle – De Zwitserse treinfabrikant Stadler gaat de 16 treinen bouwen die vanaf december 2017 gaan rijden op het Kamperlijntje en het traject Zwolle-Enschede. Het concern heeft de aanbesteding hiervoor gewonnen. De treinen worden straks gebruikt door Syntus en Keolis. De opdracht vertegenwoordigd een waarde van 125 miljoen euro. Dit laat de firma weten op haar website.

Stadler gaat de treinen leveren én onderhouden voor een periode van 15 jaar. Het totale leveringspakket bestaat uit negen treinen met drie rijtuigen en zeven treinen met vier rijtuigen. De maximum snelheid bedraagt 160 kilometer per uur.

Toilet, WiFi, 4G en 1e klas stoelen

 

Met de inzet van de nieuwe elektrische treinen zal het comfort voor de reiziger toenemen. De treinen produceren weinig geluid, zijn energie efficiënt en rolstoel toegankelijk. Er is  voldoende capaciteit in de treinen. De reizigers zitten in de gehele trein op eersteklas stoelen met een verstelbare zitting en in de trein zijn zonneschermen aangebracht. Ook kan iedere reiziger gebruik maken van de aanwezige oplaadmogelijkheden en is er altijd zicht op de informatieschermen. Tevens zijn alle treinen voorzien van een toilet en WiFi via het 4G-netwerk.

Productie in Zwitserland

Stadler heeft de aanbesteding binnengehaald vanwege de snelle fabricage. Dit is volgens Stadler te danken aan de unieke modulaire constructie van de Flirt 3-serie. De zestien nieuwe treinen worden geproduceerd in de fabriek Zwitserland. De eerste treinen worden in juni 2017 geleverd, zodat ze kunnen worden getest.

03_syntus_c4d_interiorjpg_jpg_580x290_crop_q95

01_syntus_exterior_3_car_unitjpg_jpg_580x290_crop_q95

17_Syntus_C4D_Interior_ABC_036_0013

Oplaadpunt voor telefoon, tablet of laptop
Oplaadpunt voor telefoon, tablet of laptop

05_Syntus_C4D_Interior_ABC_036_0003_fixed 16_Syntus_C4D_Interior_ABC_036_0012

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button