EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zuivelconcern Ausnutria Hyproca gaat verhuizen naar Zwolle

Ausnutria Hyproca gaat begin februari 2016 een deel van haar activiteiten centraliseren op een nieuw hoofdkantoor te Zwolle. Door de verplaatsing naar Zwolle, zullen het huidige hoofdkantoor in Heerenveen en het huidige kantoor in Almelo sluiten.

Een belangrijke motivatie voor de centralisatie is behoefte aan meer integratie tussen verschillende bedrijfsonderdelen en afdelingen. Door de sterke groei die de onderneming de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, is meer centralisatie en integratie van afdelingen en activiteiten gewenst.

De keuze voor de locatie Zwolle houdt in dat  de huidige kantoren in Heerenveen en Almelo worden gesloten en medewerkers van deze locaties naar Zwolle worden overgeplaatst. Verder zullen een deel van de kantoormedewerkers van de locaties in Ommen, Kampen en Leeuwarden zich bij het team in Zwolle voegen. Alle medewerkers die dagelijks actief betrokken zijn bij productie zullen werkzaam blijven vanuit de huidige fabrieken in Ommen, Kampen en Leeuwarden.  In totaal zullen er ruim 60 mensen verhuizen naar het nieuwe hoofdkantoor in Zwolle.

In eerdere communicatie was sprake van de bouw van een nieuw hoofdkantoor in Heerenveen, op dezelfde locatie waar de onderneming momenteel een nieuwe fabriek bouwt. De huidige visie op de toekomststructuur van de organisatie en de daarmee te centraliseren afdelingen, maakt Zwolle echter een logischere keuze voor het hoofdkantoor.

Als thuisbasis van haar vierde fabriek, blijft Heerenveen een belangrijke locatie voor de organisatie. De bouw van de nieuwe fabriek is in volle gang. De eerste fase van de bouw zal naar verwachting in het najaar van 2016 worden opgeleverd.

Ausnutria Hyproca B.V. is producent van baby- en kindervoeding en zuivel-ingrediënten, op basis van geitenmelk, biologische melk en conventionele koemelk. In totaal werken er bij de organisatie in Nederland ruim 400 medewerkers.

Gerelateerde artikelen

Back to top button