Nieuws uit ZwolleWinter Zwolle

Zondag werden de drie wensen uit de wensboom bekend gemaakt die uitgevoerd gaan worden

Zwolle – Wat opviel is dat bijna alle wensen super redelijk zijn. Bijna niemand overvraagt. Het varieert van een bloemetje tot een chocoladeletter tot een kerstpakket en een diner voor het gezin omdat er een pittige tijd geweest is.

Lastige keuzes. We zouden zouden maar 3 wensen vervullen maar omdat sommige wensen zo ‘aardig’ en ‘attent’ zijn is er besloten om meerdere wensen te vervullen.

Kerstwensen

1) Er kwamen verschillende wensen binnen voor een familie waarvan de opa en oma hier aan het plein wonen. Een wens van hun dochter, die gedurende vele jaren door haar ouders verzorgt en ontzorgt is, wilde graag dat haar ouders een keer lekker ergens zouden dineren omdat dat er niet in zat in die heftige tijd.

Maar ook weer van een vriendin van de hele familie die ook de dochter een bijzondere kerst wenst omdat haar kind Leukemie heeft gehad.`

Deze familie gaat met z’n allen ergens lekker eten in 1 van de Zwolse restaurants.

2) De volgende wens die vervult ging worden is voor een bijzonder mens dat veel vrijwilligerswerk doet en als mantelzorgster haar tante verzorgt, die bij haar inwoont. Door haar manier van zich ‘opofferen’ voor een ander, cijfert zij zich zelf nog wel eens weg.

Volgens Wies Dull, van het Zwolse balletjeshuis, waar deze vrijwilligster ook nog regelmatig aan te treffen is, verdient zij het om eens flink in het zonnetje te worden gezet.

Ze ontvangt een ‘verzorgingspakket’ van Douglas.

3) Kerstwens nummer 3 is van Nienke Gulien. Zij heeft een wens voor haar vriendin Hendrieke. Zij gunt hun een kerstdiner voor het hele gezin. Haar vriendin heeft haar baan op moeten geven door reuma en ook een zware tijd doorgemaakt. Zakelijk tellen de gevolgen van de crisis en is de weg naar een beter leven met hun gezin erg zwaar.

De hoogste tijd voor een hart onder de riem! Toen WintersZwolle haar belde gilde ze het uit: “Wat fijn, ik win nooit wat!!!” Bij deze een fijn diner gewenst met je hele gezin.

Zwolse Balletjeshuis

Zoals gezegd zijn er ook nog wat kleinere wensen die we gaan vervullen. Maar dat zou een lange lijst worden hier.

Maar één willen we toch nog noemen. De vrijwilligers van het Zwolse Balletjeshuis zorgen ervoor dat dit cultuuurmonument van Zwolle in stand blijft.

Onder aanvoering van de energieke Wies Dull, bemannen ze de meest bijzondere snoepwinkel van Nederland en zijn ze óók nog eens het Informatiepunt voor toeristisch Zwolle geworden. Ze verdienen een grote pluim, maar daar is even geen geld voor, schrijft Wies. WintersZwolle biedt hen, in overleg met Wies Dull, een nieuwjaarsborrel aan.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button