Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zilveren Camera komt naar Harculo in Zwolle-Zuid

Zwolle – Voor de derde keer in successie organiseert Stichting De Stad Verbeeldt een expositie van Stichting De Zilveren Camera voor journalistieke en documentaire fotografie. De ZC-editie van 2020 is van 30 oktober t/m 28 november te zien in de voormalige IJsselcentrale in Harculo, Zwolle.

Kees van de Veen, fotograaf Dagblad van het Noorden en winnaar van de Zilveren Camera 2020, maakte een intieme fotoserie van Piet Franssen, dodelijk slachtoffer van corona. Van de Veen maakte de gevolgen van de coronacrisis voor het leven van mensen in deze serie aangrijpend zichtbaar. Deze en andere foto’s zijn te zien op de expo in Harculo. Vrijwilligers verzorgen rondleidingen, een kopje Kaldi koffie. De expositie Generation Z: what’s next? van Linelle Deunk, Adrienne Norman, Flora Madu is te bezichtigen in de entree van het Dienstengebouw.

Na de succesvolle Dubbelexpositie De Stad Verbeeldt – Generation Z: what’s next? in Harculo, onderdeel van de IJsselbiënnale van afgelopen zomer, gaat De Stad Verbeeldt op deze unieke locatie door. De stichting plaveit daarmee de weg voor Harculo als culturele hotspot voor Zwolle.

De Stad Verbeeldt in Harculo

De Stad Verbeeldt organiseert naast De Zilveren Camera expo de volgende activiteiten in Harculo:

  • Op 31 oktober 2021 in gesprek met oud-werknemers van Harculo o.l.v. Gertjan Aalders en Bert Janssen over de geschiedenis en de ervaringen. Amateurfotografen en studenten Journalistiek Windesheim gaan o.l.v. Gertjan Aalders en Bert Janssen, leden van het artistiek team van De Stad Verbeeldt deze (beeld-)verhalen verzamelen en verbeelden. Dit in samenwerking met Egbert Hermsen, docent Journalistiek, Windesheim.
  • Een fotografische zwerftocht langs de IJssel o.l.v. Bert Janssen, 14 november 2021 van 14.00 – 16.30 uur, locatie Harculo, Zwolle.
  • Twee FOTOLABS FOTO GAAF voor kids 10+, ouders, verzorgers, opa’s en oma’s voor Margreet Vloon, Corine Aalvanger, Gerlinde Schrijver en Annemarie Zijl. Op 7 en 21 november 2021 van 14.00 – 16.30 uur, locatie Harculo, Zwolle.
  • Op 15 november 2021 van 20.00 – 22.30 uur een stadsgesprek met Kadir van Lohuizen, fotograaf van o.a. Rijzend Water, over klimaatverandering. Locatie Harculo, Zwolle.
  • Op 22 november 2021 van 20.00 – 22.30 uur komt Ilvy Njiokiktjien met haar fotoserie over Co Housing naar Zwolle en vertelt zij over hoe generaties met elkaar samen wonen, leven en werken. Adrienne Norman en Flora Madu, fotografen van de serie Generation Z: what’s next? die in opdracht van De Stad Verbeeldt zijn gemaakt. Locatie Harculo, Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button