Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Zevende editie van City Swim Zwolle dit jaar in juni

Zwolle – De zevende editie van de City Swim Zwolle zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 24 juni, zo maakt de organisatie deze week bekend op social media.

Na de prachtige zomer van 2022 moest de organisatie het evenement afgelasten in verband met blauwalg in de Zwolse grachten. Om herhaling te voorkomen heeft de organisatie besloten om het evenement eerder in het jaar te laten plaatsvinden.

Bekijk ook:
City Swim zaterdag uitgesteld door blauwalg in de Zwolse grachten

2,7 kilometer

De City Swim Zwolle is een zwemtocht van 2,7 kilometer door de stadsgracht van Zwolle. Er kan zowel individueel als in teamverband worden deelgenomen. Dit laatste betekent dat er in een team van drie door elke zwemmer zo’n 900 meter wordt gezwommen. De start en finish is bij het Rodetorenplein.

Goede doel

Tegenkracht, stichting kanker en sport
Het goede doel dat gekoppeld is aan de City Swim Zwolle is Tegenkracht, stichting kanker en sport. Tegenkracht helpt (ex-)kankerpatiënten aan een sportplan op maat, om fysiek en mentaal sterk de tijd van behandelingen door te komen en sterker te staan in de tijden van herstel.

Tijdens de eerdere edities van de City Swim Zwolle is er dankzij de donaties van de deelnemers en de bijdragen van sponsoren en partners een flink geldbedrag opgehaald. Ook voor de zesde editie wordt elke deelnemer gevraagd om mee te helpen een mooi bedrag aan sponsoring binnen te halen voor Tegenkracht. Daarvoor wordt aan iedere deelnemer de mogelijkheid geboden om een eigen actiepagina aan te maken. Kijk voor meer info op: www.tegenkracht.nl

Inschrijven kan vanaf 24 februari

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button