Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Wormenhotel geopend op Kinderboerderij De Wezenlanden

Zwolle – Woensdagmiddag 9 november is op Kinderboerderij De Wezenlanden een nieuw wormenhotel geopend. In het wormenhotel, dat een alternatief is voor de groene GFT-bak, worden groente, fruit- en etensresten gecomposteerd met behulp van wormen.  De compost wordt weer gebruikt voor de bemesting van bijvoorbeeld de moestuinbakken, de tuinen en de boomspiegels die zich ook op het terrein van de kinderboerderij bevinden.

Foto © RTV Focus Zwolle

Groente- fruit- en etensresten

De wormen in het wormenhotel lusten dus afval als aardappelschillen, groenteresten,  klokhuizen en koffiedik. Ze maken hier compost van, dat een bodem vruchtbaar kan maken. Het wormenhotel is een initiatief van Zwollenaar Petra Schepens. Zij heeft al meerdere wormenhotels in Zwolle gerealiseerd en begeleidt ook de bewonersgroepen die gebruik maken van de wormenhotels.  Zo legt ze bijvoorbeeld uit dat theezakjes er wel in kunnen maar dat scherpe gekruide etensresten een minder goed idee zijn voor de wormen.

De gemeente heeft het initiatief financieel ondersteunt. Dit doen ze omdat wormenhotels bijdragen aan het bewust worden van de noodzaak om afval beter te scheiden. Bezoekers van de kinderboerderij leren over de natuurlijke kringloop, waarbij via de schillen compost wordt gemaakt dat weer wordt gebruikt als voeding voor de moestuinplanten.

Foto © RTV Focus Zwolle
Foto © RTV Focus Zwolle
Foto © RTV Focus Zwolle
Foto © RTV Focus Zwolle
Foto © RTV Focus Zwolle
Foto © RTV Focus Zwolle
Foto © RTV Focus Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button