Kunst & CultuurLifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Winterpret in Zwolle start 6 december met IJsbeeldenfestival

Zwolle Marketing lanceert in samenwerking met diverse partners de grootschalige wintercampagne Winter in Zwolle. Sprookjesachtige voorstellingen in Schouwburg Odeon en Theater De Spiegel, ’s lands mooiste boekhandel in winterse sferen, magische tentoonstellingen in Museum de Fundatie en natuurlijk het IJsbeelden Festival – het grootste winterevenement van Nederland – gehouden van 6 december 2014 t/m 25 januari 2015. Aangevuld met winterse stadswandelingen, top (cultureel) uitgaansaanbod, sfeervolle winkels, koopzondagen, ijskoude (horeca)acties en arrangementen kan er maximaal van het rijke aanbod in de binnenstad van Zwolle genoten worden.

IJsbeelden, gaming zone, kermis, klimtoren, bioscoop, sprookjesfestival

De vier grote topattracties van ‘Winter in Zwolle’ bundelen hun krachten en presenteren een sfeervol en aantrekkelijk uitgaansaanbod in de maanden december en januari. Het thema van het IJsbeelden Festival is ‘World in Motion’ en toont opzienbarende voertuigen, vliegtuigen en vaartuigen zoals ‘de Titanic’. Maar in de NS-loods is ook extra entertainment zoals een bioscoop, diverse kermisattracties, klimtoren, springkussens en zelfs een gaming zone. Samen met de Sprookjes driedaagse in Theater De Spiegel en Schouwburg Odeon een ideaal gezinsuitje voor alleen al de kerstvakantie. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Museum de Fundatie bij aansprekende tentoonstellingen als ‘Van Gogh tot Cremer – Nederlandse kunstenaars in Parijs, ‘Lotta Blokker – The Hour of the Wolf’ en Sluijters’ Grote Oorlog. Nog een gouden cultuurtip: de theatermarathon ’24 uur vooruit’ in Schouwburg Odeon. Even op temperatuur komen kan heel goed bij Waanders In de Broeren, in de prachtige setting van de monumentale Broerenkerk kun je verrassend goed shoppen, lunchen of een kopje koffie drinken. Om dit onder de aandacht te brengen is er een Ster & Cultuurcampagne gestart op TV, zijn er diverse publiciteitsacties met landelijke media geïnitieerd en wordt er online campagne gevoerd. Daarnaast is de campagne zichtbaar d.m.v. poster- en flyercampagne in tal van grote steden en natuurlijk ook in Zwolle zelf door Winter in Zwolle/centrumplattegrond flyers.

Gezellige winteracties Zwolse Horeca en gratis pendelbus

Behalve het aanbod van de vier grote publiekstrekkers wordt de rest van het culturele (uitgaans)aanbod in Zwolle ook onder de aandacht gebracht. Voor een winterse totaalervaring zijn er IJskoude acties van maar liefst 80 Zwolse ondernemers verzameld in een actieflyer die vanaf 12 december verspreid wordt. Tussen IJsbeelden Festival (bij uitgang achterzijde NS Station) en de Eekwal in het centrum worden er in de weekenden en de kerstvakantie gratis pendeldiensten door Connexxion aangeboden. Op vertoon van een ticket van IJsbeelden Festival of de actieflyer kan iedereen gebruik maken van deze winterse acties. De deelnemende winkels, horeca en highlights zijn zichtbaar door de IJskoude actiesticker.

Het totaalaanbod van evenementen, ijskoude (horeca)acties en aantrekkelijke arrangementen worden overzichtelijk gepresenteerd op www.winterinzwolle.nl.

De campagne ‘Winter in Zwolle’ is mede mogelijk gemaakt door Waanders In de Broeren, Theater de Spiegel, Schouwburg Odeon, Museum de Fundatie, IJsbeelden Festival, Connexxion, Gemeente Zwolle en Zwolle Marketing.

 

Winter in Zwolle

 

Koffietijd 12

Frozen - IJsbeelden Festival bron Zwolle Marketing

Gerelateerde artikelen

Back to top button