KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleRegio

Win het ‘Kringlogo’ voor het meest circulaire burgerinitiatief van de provincie Overijssel!

Natuur en Milieu Overijssel zet alles in

Zwolle – Wie betrokken is bij een bewoners- of burgerinitiatief dat actief is op het gebied van circulariteit, kan meedingen naar de prijs voor het beste circulaire burgerinitiatief in de provincie Overijssel. Daarmee is een jaar lang gebruik van het ‘Kringlogo’ te winnen, en provinciale en landelijke publiciteit te krijgen.

De vele circulaire projecten die door inwoners worden opgezet zijn gericht op maatschappelijke meerwaarde. Denk bijvoorbeeld aan initiatieven om voedsel in een lokale, gesloten kringloop te krijgen, aan de totstandkoming van een gezamenlijk wormenhotel of aan initiatieven die actief zijn om afval te voorkomen of te recyclen.

Voorbeeld

Deze initiatieven zijn inspirerend en dienen als voorbeeld voor andere burgers en bewoners die zelf ook aan de slag willen gaan. Daarom zet Natuur en Milieu Overijssel het leukste, mooiste of innovatiefste burgerinitiatief extra in de spotlight tijdens de week van de circulaire economie.

De landelijke campagneweek week van de circulaire economie vindt plaats van maandag 7 tot en met zaterdag 12 februari 2022 en is bedoeld om zoveel mogelijk mensen mee te nemen in de circulaire economie. Tijdens deze week zullen wij via onze kanalen extra veel aandacht besteden aan de winnaars.

Wie zijn of haar project wil opgeven of een burgerinitiatief in de buurt kent, kan contact opnemen met Ilse Postma via i.postma@natuurenmilieuoverijssel.nl. Beantwoord in de mail de volgende vragen:

Naam initiatief
Naam contactpersoon
Noem één of twee voorbeelden van circulaire activiteiten van het initiatief?
Wat maakte deze activiteit(en) zo succesvol?
Waarom kan het initiatief dit steuntje in de rug goed gebruiken?
De ‘kringlogo’ prijs is een initiatief van de gezamenlijke Natuur en Milieufederaties.

Opgeven kan tot en met 31 januari 2022.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button