Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Willems weg, Boudesteyn wordt TD bij PEC Zwolle

Zwolle – Marcel Boudesteyn is de nieuwe technisch directeur van PEC Zwolle. Dit houdt in dat Mike Willems vertrekt bij de club. Dick Schreuder blijft behouden en is ook volgend seizoen trainer. Dit zijn de hoofdlijnen van de wijzigingen doorgevoerd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) om de rust binnen PEC Zwolle te laten terugkeren en ervoor te zorgen dat de club binnen een jaar weer promoveert naar de Eredivisie. Hieronder volgt het volledige verhaal.

Zoals vorige week gecommuniceerd werd, is door de AVA de keuze gemaakt om twee statutaire directeuren aan te stellen. De portefeuilles van deze directeuren zijn algemene zaken en technische zaken.

Kortere lijnen

Ook is besloten om het bestuur van de Stichting Aandelenbezit PEC Zwolle en de RVC (Raad van Commissarissen PEC Zwolle BV) samen te voegen. Daarnaast is het besluit genomen dat 1 van de 5 zetels in het bestuur van de stichting beschikbaar is voor de directeur van de PEC Zwolle Participatie BV. Met deze beslissingen zijn de lijnen korter en kunnen beslissingen sneller worden genomen.

Nadat is besloten om een statutair directeur voor technische zaken aan te stellen heeft de AVA Marcel Boudesteyn gevraagd deze rol te vervullen. Boudesteyn heeft aangegeven deze nieuwe uitdaging graag op te pakken. Dit houdt in dat Mike Willems zal stoppen als technisch manager en zijn taken deze periode zal overdragen aan Boudesteyn.

Nieuwe kandidaat

Voor de statutaire directeur algemene zaken zal een nieuwe kandidaat gezocht worden. Totdat deze gevonden is gaan Meine Breemhaar en Frans van der Kolk dit namens het bestuur invullen, waarbij Arjan Jansen als interim manager wordt aangesteld voor de komende drie maanden. Dit geeft het bestuur de tijd om een juiste kandidaat te vinden.

Richting het komende seizoen en de onzekerheid over het aanblijven van trainer Dick Schreuder is men kort; hij heeft toegezegd te blijven. De trainer zit vol energie om komend seizoen de positieve flow, gesteund door supporters, sponsoren en aandeelhouders, door te zetten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button